≫ 

Osmani: Nikakav "non-pejper" ne može da promeni naše prioritete

Predsednica privremenih prištinskih institucija oglasila se na Fejsbuku

  • 4
Vjosa Osmani Foto: Tanjug/AP

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani izjavila je da su svi "non pejperi" i ideje koje su u njima predstavljene destabilizujući za region, a da im je, kako tvrdi, izvor u Srbiji.

- Svi oni 'non pejperi' koji imaju destabilizujuće ideje za naš region imaju samo jedan izvor: Srbiju. Pažljivo čitanje ovih 'non pejpera' i predstavljenih ideja (kao što su promena granica, stvaranje autonomnih režima ili trećih sila) jasno pokazuje ko je pravio nacrt ovih dokumenata - napisala je Osmani na Fejsbuku.

Ona je dodala da je to stara strategija Srbije, koja se sada ponavlja kako bi postala deo dnevne debate, "a zatim i dijaloga".

- Ovo je opasan i destabilizujući zahtev. Zato ne upadajmo u zamku. Verujemo u svoje saveznike, ali, pre svega, verujemo u sebe - istakla je Osmani, ukazavši i na izvesnu povezanost Rusije u ovom slučaju.

Danas je, dodala je, dan kada se seća svojih najdražih čija se sudbina još ne zna, prenosi Kosovo onlajn.

- Dok se naš bol za njima nastavlja, odgovor o sudbini nestalih nalazi se u Srbiji. Nikakav 'non-pejper', ne može promeniti naše prioritete, pa čak ni naše pravo na zahteve u odnosu na Srbiju. Rasvetljavanje sudbine nestalih, pravda i ratna odšteta - napisala je Osmani na Fejsbuku, piše Tanjug.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    28. april 2021 | 11:09

    Srpski prioritet je sledeći ! Da nacionalna albanska manjina u Republici Srbiji dobije sledeće ! 1. Gradjansko demokratsko pravo u okviru Republike Srbije . 2 . Pravo sklapanja privrednih ugovora sa stranim zemljama uz odobrenje Srpske Skupštine . 3 .Čuvanje kulturnih baština albanske manjine ( čuvanje ovaca i krupne Stoke ) Bavljenja zanatlijskim radnjama ( pekare i burek ) isključivo na teritoriji gde je albansko stanovništvo . 5 . Bez prava na vojsku i policiju . 6 . To bi bilo to ! Nadam se da da nacionalna albanska manjina može ispuniti ove uslove . U protivnom sledi karta u jednom pravcu do kavkaza .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA