Vulin tražio objašnjenje za incident u Borovu Selu: "Ako ne budu kažnjeni, to govori o Hrvatskoj"

Vulin je izjavu dao povodom današnjeg događaja u Borovu Selu u kojem je grupa muškaraca marširala uz povike "Oj, Hrvatska mati, Srbe ćemo klati"

  • 30
Sednica Skupštine grada Beograda

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

- Ustaško divljanje u mestima u Hrvatskoj gde žive Srbi nije novost, pa čak ni kada im se smrt priziva na pravoslavni Vaskrs, ali jeste novost da policija Hrvatske poslušno sledi siledžije i kukavice, dok prete Srbima u Borovu Selu klanjem i ubijanjem. Putem zvaničnih kanala, zatražio sam od mojih hrvatskih kolega da nam daju objašnjenje o incidentu kao i da, ako je sve što je na snimku deljenom putem društvenih mreža istina, učine sve da i takozvani navijači "Dinama" i policajci koji su ih čuvali dok su Srbima pretili smrću, budu primereno kažnjeni - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

On se oglasio povodom današnjeg događaja u Borovu Selu u kojem je grupa muškaraca marširala uz povike "Oj, Hrvatska mati, Srbe ćemo klati", a prema pisanju na mrežama, za njima je išao i policijski automobil.

- Činjenica da postoje ustaše, ne govori ništa ni o Hrvatima, ni o hrvatskoj državi, ali ako ne budu kažnjeni i oni i policajci koji ih štite, to će mnogo govoriti i o Hrvatima i o hrvatskoj državi - poručio je ministar Vulin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    2. maj 2021 | 17:56

    MI SRBI SMO SMESNI !!! OCEKUJEMO OD USTASA I ZAPADNIH NEONACISTA OSUDE !!! STRASNO NAIVNO !!! RESENJE JE U RAZMENI STANOVNISTVA POSTO ONI ZELE CISTU HRVATSKU -BEZ SRBA!!! HRVATI NEK NAPUSTE SRBIJU I TIME CE LANAC MRZNJE DA SE PREKINE !!! USTASE SU PODRZANE OD ZAPADA I VATIKANA VEC CITAV VEK!!

  • PS

    2. maj 2021 | 19:45

    Gamad je to ...!

  • ЗБ

    2. maj 2021 | 20:05

    Полиција била у обезбеђењу усташа у случају да их срби нападну. Ово је организовала садашња НДХ власт.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA