≫ 

Završena sednica SNS-a, Vučić objavio: Predložio sam ujedinjenje sa Šapićevom strankom

Vučić se nakon sednice obratio medijima

  • 42

Predsednik Aleksandar Vučić stigao je u sedište SNS, gde je u 17 sati počela sednica Predsedništva te stranke, a završena je oko 18.40.

Vučić se nakon toga obratio medijima.

Lider SNS Aleksandar Vučić preneo je novinarima da je danas podneo predlog Predsedništvu SNS, koji je jednogalsno prihvaćen, da se formira radna grupa koja će krenuti u razgovore sa SPAS Aleksandra Šapića oko ujedinjavajnja u jednu političku stranku.

- Mi ćemo uputiti sutra poziv Šapiću na razgovore i prisustvovaću lično tom sastanku i verujem da u narednih mesec dana možemo da dođemo do ujedinjenja u jednu političku opciju - rekao je Vučić.

Kaže da ne želi da se dobija medijski prostor tako što će da budu podeljeni na 500 grupa, već da odgovornim pristupom pokušaju da ljudima pokažu snagu, a ne šareniš.

- To je za nas važno i tu prilazimo iskreno i punog srca, verujemo da time širimo front slobodarske i nezavisne i suverene Srbije. Širimo front snaga koje su raspoložene za nastavak velikih i ozbiljnih promena u našem društvu koje mogu da pobede za budućnost Srbije i koje mogu da nastave onakv rast i prosperitet i politiku vakcina i oko novih puteva pruga i svega drugog - rekao je Vučić.

Takođe, kazao je da su danas razgovarali i o drugim temama i zakazali sednicu GO SNS, gde će govoriti o novim kadrovskim rešenjima i na kojoj će biti zakazana skušptina stranke koja će se održati u oktobru.

Aleksandar Vučić Printskrin: Tanjug

U sedište naprednjaka među prvima su došli funkcioneri stranke, ministari Irena Vujović, Branislav Nedimović, direktor "Pošte" Zoran Ðorđević...

Na sednicu su stigli i premijerka Ana Brnabić, ministri Siniša Mali, Zlatibor Lončar, Jadranka Joksimović, Marija Obradović, Zorana Mihajlović, Maja Gojković, Nebojša Stefanović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, bivši ministar privrede Goran Knežević, državni sekretar u Ministarstvu prirvede Dragan Stevanović, poslanici Aleksandar Martinović i Vladimir Orlić...

O KiM, ekonomiji i nastavku vakcinacije

Predsednik Aleksandar Vučić preneo je da je na sednici Predsedništva SNS bilo reči o političkoj situaciji u kojoj se zemlja nalazi, pitanju KiM, kao i o ekonomiji i nastavku vakcinacije.

Razgovaralo se o svemu na šta SNS može da utiče kao najjača politička partija na političkoj sceni, rekao je Vučić.

On je najavio da će već od petka krenuti na teren, među građane, po selima, kako i se povećao broj vakcinisanih.

"Ja sam kao predsednik ponudio, i to je prihvaćeno, idem ja, a zatim će i Ana Brnabić ići, na teren po selima, da pozivamo ljude da uzbrazmo vakcinaciju", rekao je Vučić.

On je dodao da je po pitanju broja vakcinisanih danas nešto bolje nego juče.

"Verujem da će svaki dan biti bolje, jer je to uslov za ekonomski oporavak , da firme rade i da stopom rasta možemo da se takmičimo sa najsnažnijima", rekao je Vučić.

DIJALOG SKUPSTINA STRANKE Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Preneo je i da je bilo reči o predstojećem dijalogu u Briselu, čiji se, kaže, nastavak očekuje sredinom ili krajem juna.

"Upoznao sam članove sa svim kroz šta smo prošli. Biće važnih sastanaka u narednom periodu, na neke će ići premijerka, na neke ja, da predstavimo zemlju na najbolji način", rekao je Vučić.

Dodao je i da će se uskoro sastati u Briselu sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom.

Vreme nam nije saveznik za rešenje pitanja KiM

Vreme nam nije saveznik za rešavanje pitanja Kosova i Metohije, poručio je večeras predsednik Aleksandar Vučić i dodao da oni koji najavljuju tužbe za genocid i prete zahtevom za ratnu odštetu time jasno govore da ne žele dijalog.

Vučić je, na pitanje da li nam je vreme saveznik u rešavanju pitanja KiM, kratko odgovorio:

"Nije. Svi misle da jeste, ali ja mislim da nije".

Upitan da li je moguće doći do kompromisa, dok određeni centri moći ne samo da podržavaju Prištinu već je instruiraju šta da radi, predsednik je istakao da se plaši da oni oni koji najavljuju tužbe za genocid i najavljuju zahteve za ratnu odštetu, jasno govore da im nije stalo do dijaloga.

"Oni koji pričaju svaki dan samo o tome, a ne bi o Zajednici srpskih opština, a reč je o raznim međunarodnim akterima i koji kažu ne smeju da se menjaju granice, a, jedine granice koje bi da menjaju su granice Srbije, samo što neće to da nazovu tim imenom... Takvima ću svakog dana da odgovaram", konstatovao je Vučić.

Aleksandar Vučić  Gadžin Han Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

On je istakao i da je njegovo pitanje, kada se kaže da je to urađeno zbog "humanitarne katastrofe" - zar nije bila veća humanitarna katastrofa u Avganistanu, Siriji , Iraku, a nijednoj od tih zemalja nisu menjane granice, već samo Srbiji?

"Na to nemate odgovor... Moramo da se pomirimo sa tim da imamo dvostruke aršine i različite standarde. Imam hrabrosti da im to kažem u lice. Njihov odgovor je uvek taj - ''jeste, ali ti, Aleksandre, dobro znaš šta je politika, koliko je Srbija mala, a mi veliki i moćni...''. Odgovor je da da sve razumem, i onda gleda šta da izvuče najbolje i najviše za zemlju...", rekao je Vučić.

Pruga za Severnu Makedoniju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas uverenje da bi izgradnja pruge Beograd - Niš - Tabanovce, uz podršku EU, mogla da krene već na proleće naredne godine.

Vučić je istakao da će zahvaljujući podršci EU Srbija uštedeti 700 do 800 milion evra, što je velika stvar za našu zemlju.

Ipak, dodao je, da to neće promeniti njihovo mišljenje po pitanju KiM.

- Ni Nemačka, ni Francuska niti SAD neće promeniti svoj stav o KiM, i zato ponekad ne razumem naš neralan pristup o svemu tome - dodao je Vučić.

U oktobru predstavljanje novog tima SNS za izbore 2022.

Predsednik SNS Aleksandar Vučić najavio je danas da će na skupštini te stranke u oktobru biti predstavljen novi tim za predstojeće izbore na više nivoa u proleće 2022. godine.

"Mi ćemo ćemo na skupštini stranke, a do skupštine ćemo održati i unutarstrančke izbore, i u oktobru ćemo izaći sa novim timom, koji ćemo predstaviti građanima za predstojeće izbore na više nivoa koji će biti održani na proleće 2022. godine", rekao je Vučić novinarima posle sednice Predsedništva SNS.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vojislav

    5. maj 2021 | 17:19

    On ozbiljne rezove u SNS najavljuje vec dve godine, nikada se nista ne dogodi, ali su poslusnici stalno u strahu.

  • Marko

    5. maj 2021 | 18:02

    Danas se donosi važne odluke za stranku.

  • Ivica

    5. maj 2021 | 17:18

    O mnogim važnim temama iz zemlje i regiona će biti sigurno reči.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA