≫ 

Napadnut prvi deklarisani gej u Skupštini Srbije: "Muškarac me je jurio sinoć da me izbode nožem"

Pomoćnik ministra tvrdi da je nož bio dug 20 cm

  • 3
Boris Milićević Boris Milićević / Foto: Medija centar Beograd

Pomoćnik ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Boris Milićević, koji je javnosti poznat kao LGBT aktivista i prvi deklarisani gej u Skupštini Srbije, napadnut je sinoć na Novom Beogradu.

Kako je naveo, njega je do tada nepoznati muškarac jurio da ga izbode nožem. Počinilac je uhapšen vrlo brzo.

Miilićević je na društvenoj mreži Tviter objavio policijski zapisnik od prošle noći, opisavši do detalja napad koji se desio u 21.30 časova. Objasnio je da ga je muškarac gađao nekim predmetom, pa pretio da će ga zaklati, kao i da je bežao od napadača. Kada je zatražio pomoć od prolaznika, oni su se, kao je opisao Boris u policiji, razbežali, a napadač je nastavio da trči za njim. On je opisao i kako napadač izgleda.

- Za muško lice koje me je napalo mogu da dam opis da je starosti 60 godina, visine 185 do 190cm, mršave građe, pogrbljen, sa dužom bradom, masnom kosovom i pramenovima, i pohabanom garderobom. Za nož mogu da kažem da je imao dršku crne boje i ukupna dužina noža oko 20cm - navedeno je u zapisniku, stoji na Tviteru.

Iz policije je potrvđeno da su izašli na lice mesta, te da je napadač uhapšen, kao i da mu je određen pritvor od 48 sati.

Ministarstvo najoštrije osudilo napad na Borisa Milićevića

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog najoštrije osuđuje napad na v.d. pomoćnika ministra Borisa Milićevića, koji se dogodio sinoć u Novom Beogradu.

Ministarstvo pozdravlja brzu reakciju nadležnih organa u procesuiranju lica odgovornog za ovaj napad i poručuje da će nastaviti da se bori protiv svake vrste nasilja i za vladavinu prava kojom se nasilnici kažnjavaju, a žrtve štite.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA