≫ 

"Saznali smo da će jedna država tražiti povlačenje Unmika i Kfora sa KiM, to bi bila katastrofa"

Predsednik je rekao da imaju saznanja da će se to desiti uskoro, da ne može otkriti koja je država u pitanju, ali su u pitanju obaveštajni podaci iz oficijelnih izvora

  • 21

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je punkt za vakcinaciju pripadnika garnizona Beograd i članova njihovih porodica u prostoru kasarne "Dedinje" sa ministrom odbrane, Nebojšom Stefanovićem.

Posle obilaska, predsednik je govorio o aktuelnim temama iz zemlje i regiona.

O situaciji na Kosovu i Metohiji

- Dobili smo informaciju da će jedna velika sila uskoro tražiti povlačenja Unmika i Kfora sa KiM, to je ono što me brine. To bi bila katastrofa - rekao je predsednik Srbije.

Predsednik je rekao da imaju saznanja da će se to desiti uskoro, da ne može otkriti koja je država u pitanju, ali su u pitanju obaveštajni podaci iz oficijelnih izvora.

Naglasio je da ga očekuje niz sastanaka u narednim danima, da će o ovome najpre razgovarati sa generalnim sekretarom NATO, Jensom Stoltenbergom.

Kosovo, KFOR, Kosovska Mitrovica Foto: Tanjug/KFOR NATO

Rekao je da će najvažniji zadatak Srbije biti da očuva suverenitet i teritorijalni integritet, ali i mir i bezbednost.

Dodao je i da je Priština najavili da će 100 miliona evra na godišnjem nivou izdvajati za vojsku, što je neuporedivo sa Srbijom koja je na nivou od dve milijarde evra.

- Nisu to uporedivi podaci, ne treba da se plašimo, ali nam je jasno šta bi neko želeo da uradi - kazao je Vučić.

O ubistvu vođe Alkatraza

- Biće iznenađenje da vidite ko je ubio tog gospodina Kiću, videćete uskoro, mi operativno znamo ko ga je ubio. Saznaće to i javnost, samo da mi prikupimo dovoljno dokaza. Mi operatino znamo ko ga je ubio, i ko je izvršilac i ko je nalogodavac. Saznaćete uskoro - rekao je Vučić.

Podsetimo, maskirani napadač prišao je Ljubomiru Markoviću, koji je 2017. izašao iz zatvora gde je robijao zbog ubistva francuskog navijača Brisa Tatona, nakon što je izašao iz balona za fudbal, a likvidaciju su snimile kamere.

O najnovijoj proceni MMF-a

- Kasno sinoć je došla vest koja je veoma dobra, a tiče se privrede Srbije - rekao je predsednik Srbije.

Kako je dodao, u pitanju je najnovija procena MMF-a koja je, kaže "neverovatna za Srbiju".

Aleksandar Vucic, kasarna Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Privredni rast Srbije, prema novim projekcijama MMF iznosi 6 odsto u ovoj godini, a u 2022. 4,5 odsto, dok je stopa deficita smanjena - rekao je on.

U prethodnom jesenjem izveštaju o EK je prognozirala rast bruto domaćeg prozivoda Srbije od 4,8 procenata za 2021. godinu.

Predsednik obišao punkt za vakcinaciju

Predsednik je prokomentarisao da je od momenta kad je rečeno da će građani dobiti 3.000 za vakcinaciju, sve je više građana koji se javljaju i odlaze do punktova gde mogu primiti cepivo.

Vučić je upitao koje vakcine su najzastupljenije i rekao da je protiv AstraZeneke vođena ogromna kampanja i da su zbog toga ljudi u strahu i nemaju sigurnost da mogu da je prime.

- Mislim da je važno, da iako se zarazite sutra, lakše ćete da se izborite - rekao je Vučić, navodeći primer svoje majke, koja ja zahvaljujući vakcini, uspela da se izbori sa koronom, iako ima opstrukciju pluća.

- Ja sam primio kinesku vakcinu svojom voljom, kažu da sporije stvara antitela, ali deluje jako efikasno. Svaka vakcina je dobra - rekao je predsednik.

Vučić je obišao punkt i poželeo srećan rad svim radnicima i građanima koji su došli da se danas vakcinišu, rekavši da je vakcina jako dobra i da će samo vakcina sačuvati naše porodice i našu decu.

Prema podacima Ministarstva zdravlja, u Srbiji je, zaključno sa jučerašnjim danom, dato ukupno 3.897.314 doza vakcina protiv korona virusa.

Broj revakcinisanih, odnosno onih koji su primili obe doze, iznosi 1.687.579.

Video: Vučić se revakcinisao u Doljevcu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Minja

    13. maj 2021 | 13:06

    To bi bila velika katastrofa za nas narod dole

  • Sofija

    13. maj 2021 | 10:16

    Што пре обавими имузацију становништв то ћемо пре вратит нормалном животу

  • Rea

    13. maj 2021 | 10:35

    Gde bi nam bio kraj kada bi svako radio samo svoj posao!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA