≫ 

U toku sednica vlada RS i Srbije: U fokusu auto-put od Rače do Bijeljine i aerodrom u Trebinju

Premijer Srpske Radovan Višković ranije je najavio da će na zajedničkoj sednici, između ostalog, biti reči o Hidroenergetskom sistemu "Gornja Drina", izgradnji auto-puta od Rače do Bijeljine, te aerodromu u Trebinju

  • 2

U Istočnom Sarajevu počela je zajednička sednica vlada Republike Srpske i Srbije, a prethodio joj je sastanak premijera Srpske Radovana Viškovića i Srbije Ane Brnabić.

Višković je ranije najavio da će na zajedničkoj sednici, između ostalog, biti reči o Hidroenergetskom sistemu "Gornja Drina", izgradnji auto-puta od Rače do Bijeljine, te aerodromu u Trebinju.

Ana Brnabić, Radovan Visković Foto: Tanjug/Tanja Valič

Nakon sednice, predsednici vlada Republike Srpske i Srbije održaće konferenciju za novinare u 12. Bilateralni sastanci resornih ministara i generalnih sekretara predviđeni su u 12.30 časova.

Delegacije dve vlade potom odlaze za Foču, gde će Višković i Brnabićeva položiti kamen temeljac za Hidroelektranu "Buk Bijela" na reci Drini, čiju gradnju će finansirati elektroprivrede Srbije i Srpske u iznosu 220 miliona evra, piše Srna.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buki

    17. maj 2021 | 12:44

    Drina je granicna reka, a granice su u nadleznosti drzave, a ne entiteta. To je isto kao kada bi Rumunija pravila centralu na Dunavu sa mesnom zajednicom Tekija, a ne Srbijom.

  • Kole

    17. maj 2021 | 12:42

    Aerodrom se definitivno nece isplatiti, a kontrolu letenja ce tu imati Hrvatska.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA