"Mi smo za mir, stabilnost i vojnu neutralnost": Na sastanku Vojnog komiteta izrečen stav Srbije

Na sastanku je razmatran doprinos partnerskih zemalja misijama za obuku i operacijama Evropske unije, u kojima značajno učešće imaju i pripadnici Vojske Srbije

  • 1
Milan Mojsilović, Generalštab, Vojska Srbije Foto: Ministarstvo odbrane

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović prisustvovao je sastanku Vojnog komiteta Evropske unije održanom danas u Briselu na nivou načelnika generalštabova.

Na sastanku je razmatran doprinos partnerskih zemalja misijama za obuku i operacijama Evropske unije, u kojima značajno učešće imaju i pripadnici Vojske Srbije.

Tokom dvodnevnog boravka u Briselu, general Mojsilović je imao odvojeni susret sa predsedavajućim Vojnom komitetu Evropske unije generalom Klaudiom Gracijanom, sa kojim je razgovarao o angažovanju pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnim operacijima pod mandatom Evropske unije.

Na marginama sastanka Vojnog komiteta EU načelnik Generalštaba se susreo sa komandantom Nacionalne garde Kipra general-potpukovnikom Demokritosom Zervakisom i načelnikom Generalštaba nacionalne odbrane Grčke generalom Konstantinosom Florosom.

Tokom razgovora, general Mojsilović je istakao snažnu opredeljenost Srbije kao vojno neutralne države za očuvanje mira i stabilnosti u regionu i svetu i spremnost za dalje unapređenje vojno-vojne saradnje u oblastima od zajedničkog interesa sa Kiprom i Grčkom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan Ktć

    20. maj 2021 | 14:38

    Imajući u vidu činjenicu da smo vojno neutralna zemlja, kada ćemo tražiti da se okupatori naše južne pokrajine KiM povuku odatle, I zatvore nelegalno izgrađenu bazu " Bondstil"?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA