"Čini se da će se na međustranačkom dijalogu koji se vodi bez stranaca brže doći do zaključaka"

Čini se da tu stvari idu brže, čini se prema najavama Dačića da će teme važne za birački spisak biti važne na sledećem sastanku. Čini se da ta tema ne bi trebalo da bude sporna ni za vlast ni za opoziciju - istakao je Bojan Klačar

  • 0
Bojan Klacar Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Čini se da će se na međustranačkom dijalogu, koji se vodi bez posredovanja članova Evropskog parlamenta, brže doći do zaključaka, smatra Bojan Klačar iz Cesida i dodaje da će dva koloseka na kojima se vodi dijalog u jednom trenutku morati da se spoje kako bi se došlo do zaključaka.

Bojan Klačar je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, objasnio da se međustranački dijalog u Srbiji odvija na dva koloseka, jedan uz posredovanje evroparlamentaraca, drugi bez njih.

Prema njegovim rečima, moguće je da ćemo konkretne zaključke imati na dijalogu koji se dešava bez posrednika.

- Čini se da tu stvari idu brže, čini se prema najavama Dačića da će teme važne za birački spisak biti važne na sledećem sastanku. Čini se da ta tema ne bi trebalo da bude sporna ni za vlast ni za opoziciju - istakao je Klačar.

Navodi da je, ono što je ostalo nejasno kada je reč o temi biračkog spiska, šta znači to dodatno sređivanje biračkog spiska – da li će biti urađena dodatna kontrola, verifikacija..

- Birački spisak će biti tema oko koje će se razgovarati i tema oko koje može da se postigne dogovor. Teže je sa temama funckionerske kampanje i uloge medije, verovatno će se duže pregovarati o tim temama, Dačić je verovatno u pravu dajući rok do oktobra i da će te osetljivije teme tražiti da dijalog traje i tokom leta i na jesen jer su male šanse da će se dogovor postići brzo - napominje Klačar.

Smatra da dva koloseka na kojima se vodi dijalog neće biti ista, da neće biti dogovora oko istih stvari.

- Biće važno kako će Dačić koji učestvuje na oba da ih spoji, te dve linije se moraju u nekom momentu spojiti kako bi se došlo do nekih zaključaka - napominje Klačar.

Video: Dolazak Aleksandra Vučića na međustranački dijalog u Skupštini Srbije

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA