Dragomir Karić na sastanku sa ambasadorkom Rumunije u Srbiji

Na sastanku su razmatrane mogućnosti uspostavljanja konstruktivnijih odnosa u pogledu jačanja saradnje na nivou parlamenata i poslaničkih grupa, u oblastima kulture, sporta, turizma, prevashodno jačanju ekonomije i trgovine

  • 0
Dragomir Karić, ambasadorka Rumunije Foto: Facebook/Dragomir Karic

Narodni poslanik Dragomir J. Karić primio je u posetu novoimenovanu ambasadorku Rumunije u Srbiji Njenu Ekselnciju Silviju Davidoju.

Na sastanku su razmatrane mogućnosti uspostavljanja konstruktivnijih odnosa u pogledu jačanja saradnje na nivou parlamenata i poslaničkih grupa, u oblastima kulture, sporta, turizma, prevashodno jačanju ekonomije i trgovine.

Konstatovano je da ti odnosi zaostaju za dobrim političkim odnosima koji su intezivni i sadržajni na bilateralnom i multilateralnom planu a to su uredili naš predsednik Aleksandar Vučić i njegov kolega u Rumuniji, Klaus Johanis. Potvrđeni su odlični I tradicionalno prijateljski odnosi naša dva naroda. Srbija je zahvalna Rumuniji na principijelnom stavu po pitanju Kosova i Metohije i to predstavlja stabilan osnov za još bolju saradnju.

- Na nama je, kao na narodnoj diplomatiji, parlamentarnoj grupi i naravno svim biznismenima, da povećamo saradnju u svim oblastima, pogotovo u oblasti ekonomije. Crno more nije daleko s obzirom da Srbija nema more. Predstoje susreti parlametarnih grupa Rumunije i Srbije gde ćemo na jednom većem sastanku u drugom formatu doneti određene dogovore za buduću saradnju - rekao je Dragomir Karić.

Ambasadorka je iskazala zadovoljstvo i čast što se sastala sa poslanikom Karićem obzirom na to da je on jedan od dugogodišnjih članova Grupe srpsko-rumunskog prijateljstva u srpskom parlamentu.

- Veoma cenim vreme koje mi je posvetio poslanik Karić. Imali smo vrlo plodnu diskusiju, pokrili smo ne samo aspekte političkog dijaloga između naše dve zemlje i potrebu da ojačamo odnose na nivou parlamenta, što ćemo i učiniti nekim konkretnim koracima u narednom periodu - izjavila je ambasadorka.

Ona je rekla da su imali i vrlo posvećenu raspravu o ekonomskim odnosima i složili se oko činjenice da je potencijal između dve zemlje ogroman i bi trebalo učiniti sve da se povećaju kontakti između ekonomskih aktera u Rumuniji i Srbiji.

- Definitivno ćemo se potruditi da, u mesecima i godinama pred nama, okupimo što više kompanija iz obe zemlje i imamo plodnu razmenu projekata između naše dve ekonomije - rekla je Davidoju.

Sastanku je prisustvovala i Ljubica Vukotić, direktorka fondacije "Braća Karić" koja je goste informisala o aktivnostima, dodeli nagrada, sjajnoj tradiciji Fondacije.

- Razgovarali smo i o sportu i talentima u obe naše zemlje, koje treba podržati i ohrabriti jer su oni pravi ambasadori naših nacija, kao što su Novak Đoković ovde i Simona Halep u Rumuniji. Sigurna sam da ovo neće biti poslednji sastanak sa gospodinom Karićem - zaključila je ambasadorka Davidoju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA