Šef grčke diplomatije uoči posete Prištini razgovarao sa Lajčakom o Zapadnom Balkanu

Dendijas će sutra boraviti u poseti Prištini, a nakon najava da će doći do podizanja odnosa Atine i Prištine na viši nivo u javnosti su počele spekulacije da će grčka priznati samoproklamovanu nezavisnost Kosova

  • 2
Miroslav Lajčak, Nikos Dendias Foto: Twitter/@NikosDendias

Ministar spoljnih poslova Grčke Nikos Dendijas razgovarao telefonom sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom o razvoju događaja na Zapadnom Balkanu.

- Razgovarali smo o najnovijim događajima na Zapadnom Balkanu - napisao je sinoć Dendijas na Tviteru.

Dendijas će sutra boraviti u poseti Prištini, a nakon najava da će doći do podizanja odnosa Atine i Prištine na viši nivo u javnosti su počele spekulacije da će grčka priznati samoproklamovanu nezavisnost Kosova.

Iz grčkog Ministarstva spoljnih poslova nedavno je saopšteno da stav te zemlje ostaje nepromenjen i da Grčka ne priznaje nezavisnost tzv. Kosova.

- Uprkos razvoju saradnje Prištine i Atine, stav Grčke o nezavisnosti Kosova ostaje nepromenjen - saopštilo je grčko ministarstvo u odgovoru za prištinsku "Gazetu ekspres".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pitam:

    3. jun 2021 | 12:42

    Koja bi zemlja izdržala sve ovo što mi trpimo zbog onih koji otimaju naše, samo zbog toga, jer su, Amerika, Engleska i Nemačka odlučile tako? Vandali šiptarski, uz pomoć siledžija iz NATO bulumente, pokušavaju da ostvare nemoguće: državu, poštovanu od celog sveta.

  • Roki

    3. jun 2021 | 15:02

    Čudo kako ne piše na latinici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA