Tužilaštvo o slučaju "Palma": Provera navoda u toku, do sada ispitano 30 osoba

Svi su ispitani u policiji u svojstvu građanina, po zahtevu za prikupljanje potrebnih obaveštenja Višeg javnog tužilaštva u Jagodini i Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu

  • 3
Dragan Marković Palma Foto: Tanjug/Tanja Valić

Povodom navoda potpredsednice Stranke slobode i pravde (SSP) Marinike Tepić da je predsednik Skupštine opštine Jagodina Dragan Marković Palma podvodio devojke i maloletnice iz tog grada, i dalje je u toku predistražni postupak.

U Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu za Tanjug navode da i dalje traju provere povodom navoda Marinike Tepić.

- Do sada je u svojstvu građanina ispitano 30 osoba - preciziraju iz tužilaštva.

Svi su ispitani u policiji u svojstvu građanina, po zahtevu za prikupljanje potrebnih obaveštenja Višeg javnog tužilaštva u Jagodini i Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Po okončanju prikupljanja obaveštenja, policija treba da sastavi izveštaj i dostavi ga tužilaštvu u Kraljevu koje će proceniti ima li elemenata nekog krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti i da li i koga smatra za to odgovornim.

Više javno tužilaštvo u Kraljevu preuzelo je slučaj Tepić - Marković od Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, po odluci Apelacionog javnog tužilaštva u Kragujevcu.

Ovu odluku Apelaciono tužilaštvo je donelo, odlučujući po predlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA