Zorana Mihajlović o slučaju devojčice iz Rakovice: Ovo je ispit naše zrelosti kao društva

Ovaj slučaj je ispit naše zrelosti kao društva, u kojem interes deteta mora da bude na prvom mestu i iznad svega - izjavila je Mihajlović

  • 1
NALED SIVA KNJIGA MIHAJLOVIC Foto: SAVA RADOVANOVIĆ

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, prof. dr Zorana Mihajlović, komentarisala je slučaj devojčice iz Rakovice,koja je mimo svoje volje predata ocu na starateljstvo, i rekla da je najpre potresena kao majka i žena, a da kao potpredsednica Vlade od nadležnih institucija očekuje da još jednom razmotre odluku i postupanje Centra za socijalni rad u Rakovici da se dete dodeli ocu.

- Ovaj slučaj je ispit naše zrelosti kao društva, u kojem interes deteta mora da bude na prvom mestu i iznad svega - izjavila je Mihajlović.

Mihajlovićeva je dodala i da je svaki oblik diskriminacije nedopustiv i da, ukoliko je zdravlje majke zaista osnov za donetu odluku u ovom slučaju u kojem dete ispašta, ta odluka mora da se preispita, a nadležni da preuzmu odgovornost.

- Nije prvi put da se dešavaju problemi u Centru za socijalni rad u Rakovici, setimo se svirepog ubistva četvorogodišnjeg deteta i njegove majke pre četiri godine ispred ove ustanove. Očekujem da nadležne institucije po hitnom postupku preispitaju sve navode i postupe u najboljem interesu devojčice - rekla je Mihajlovićeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žena

    16. jun 2021 | 16:56

    Sličan slučaj kao i moj, deca kod oca pate, a dodeljeni su njemu jer bivši ima više para od mene (a i veze u socijalnom radu u našoj opštini). Izjava njihova je da je doneta odluka u najboljem interesu dece, a to što otac ne brine o njima, što nemaju osnovnu lekarsku negu i brojne zdravstvene probleme, to nema veze, on ima para. Molim Boga samo da to neko sve vidi i da počne da preispituje odluke socijalnog rada gde su deca dodeljena očevima pored živih majki.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA