• 2

22. juna tačno u podne počinje posebna sednica u Skupštini Srbije posvećena KiM

Na sednici, koju je zakazao predsednik Skupštine Ivica Dačić, biće podnet i izveštaj o radu Kancelarije za Kosovo i Metohiju u periodu od maja 2019. do juna 2021. godine

  • 2
Skupština Srbije

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Izveštaj o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini od maja 2019. do 15. juna 2021. godine biće predstavljen na posebnoj sednici Skupštine Srbije u utorak, 22. juna, sa početkom u 12 časova.

Narodnim poslanicima će se obratiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na sednici, koju je zakazao predsednik Skupštine Ivica Dačić, biće podnet i izveštaj o radu Kancelarije za Kosovo i Metohiju u periodu od maja 2019. do juna 2021. godine.

- 22. juna ćemo imati sednicu Narodne skupštine Republike Srbije, gde ću govoriti podrobno i temeljno o svakom pitanju koje je od ključnog značaja za KiM - rekao je u ndavnom obraćanju predsednik Vučić.

O sednici je ranije govorio i predsednik Skupštine Ivica Dačić, koji je u intervjuu za Tanjug rekao da je o tome bilo reči još pre nekoliko meseci, ali je sada to pitanje aktuelno.

- Mi smo još pre nekoliko meseci razgovarali o mogućnosti da se održi takva sednica parlamenta, ali je sada to pitanje aktuelno upravo zbog koordinacije pritisaka koji se vrše i na Vučića i na našu zemlju da preduzme korake koji su za nas neprihvatljivi kao što je priznanje Kosova - rekao je predsednik Narodne skupštine.

Video: Vučić o istoriji vlasti na Kosovu i Metohiji

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • T

    To kosovo nas sve u crno zavilo, a tek ce u vrano pa nezabeljeno

  • Salamander, potomak Radosave i Sulejmana

    Šta Srbija ima sa KiM??? 🤷‍♂️

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima