Darko Mladić kaže da je njegovom ocu laknulo nakon izricanja presude: "Smireniji je nego pre"

Kada je reč o tome gde će služiti kaznu, Mladić kaže da je to zasad neizvesno

  • 11
Darko i Ratko Mladić

Foto: Tanjug/AP, Profimedia/AFP

Ratko Mladić nedavno je pred Haškim tribunalom pravosnažno osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog zločina protiv čovečnosti nad nesrbima tokom rata u BiH. Samo deset dana kasnije crnogorski parlament usvojio je rezoluciju kojom se zabranjuje negiranje genocida u Srebrenici.

Darko Mladić, kaže da je njegov otac i očekivao ovakvu presudu i da mu je čak, stiče se utisak, laknulo što je sve napokon prošlo.

- Meni on sada deluje smirenije nego pre presude, a mi smo se vratili normalnim porodičnim temama, ne razgovaramo više preterano o presudi. Više se interesuje da se čuje sa decom za to kratko vreme koje ima na raspolaganju - kaže Darko Mladić.

Kada je reč o tome gde će služiti kaznu, Mladić kaže da je to zasad neizvesno, a da je veliku buru izazvala Velika Britanija koja se na sednici Saveta bezbednosti UN ponudila da general odsluži kaznu u njenom zatvoru.

- Radovan Karadžić je čekao nešto manje od dve godine od presude da bude prebačen u Veliku Britaniju. Sve je još neizvesno, on se time zasad ne opterećuje, a neće imati ni priliku da o tome odlučuje. To će zavisiti od drugih okolnosti na koje mi nemamo uticaj - kaže Darko Mladić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    20. jun 2021 | 16:07

    Neka mu današnja Sveta Toijica pomogne, a tom sudu i mentorima neka sudi Bog!? Najteza je Božja kazna koja ide i do devetog kolena Amin. A, heroju Ratku Mladiću, dug i zdrav zivot!!!!!

  • Salko

    20. jun 2021 | 16:27

    Ziv nam bio djenerale,neka puknu dusmani.

  • slađa

    20. jun 2021 | 16:51

    Srpski heroj i pre svega veliki čovek. Ratko Mladić. Antička ličnost. Kao i Diana Budisavljavić. Heroina u zlom vremenu. Lako je biti dobar u dobrim vremenima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA