≫ 

Vučić posle sednice Vlade u Kruševcu: Niko ne može da voli našu zemlju više od nas

Sednici prisustvuje, pored premijerke i ministara, i predsednik Srbije Aleksandar Vučić

  • 13
Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Sednica Vlade Srbije, koja je danas održana u Kruševcu, završena je oko 10.30 sati.

Sednici je, pored premijerke i ministara, prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Premijerka Ana Brnabić rekla je je potrebno rešiti problem nezaposlenosti u Kruševcu, kao i to da je neophodno uložiti u domaću pamet.

Dodala je i da će u Kruševcu postojati prvi digitalni autoput.

- Mislimo da su ljudi u Kruševcu to zaslužili, uslovi poslovanja za mlade ljude biće ovde bolji nego u "krugu dvojke" - rekla je Brnabić.

Kako je istakla, 2020. godine, uspeli smo da, paralelno sa borbom protiv korone, upravo u Kruševcu izgradimo jednu od dve kovid bolnice.

- Trebaće nam još neko vreme da pobedimo virus, ali ta bolnica će služiti i Kruševcu i čitavom okrugu da smanjimo liste čekanja. Razgovarali smo danas o tome šta je još potrebno da uradimo za tu bolnicu, da nastavi da leči ljude i posle korona virusa - navela je premijerka.

Vrednosti Srbije su nezavisnost, sloboda i mir

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je danas bilo reči da imamo puno toga čime možemo da se ponosimo.

- Treba da radimo još hrabrije, snažnije, žešće. Osnovne vrednosti Srbije su naša nezavisnost, sloboda i razume se - mir. Bez slobode nema ni mira, ni ostvarenja naših interesa. Ponosan sam na činjenicu da je naša zemlja došla do toga da danas možemo da vodimo racionalnu, ozbiljnu državnu politiku. Ali da je vodimo mi, a ne bilo koji strani centri moći. Niko ne može i ne sme da voli našu zemlju više od nas - istakao je predsednik Vučić.

Kako je naveo, posebna molba ministrima je bila da čuvaju nezavisnost Srbije.

- Danas, kada sam bio u Kruševcu, nisam mogao da ga prepoznam - rekao je predsednik govoreći o svojoj poseti ovom gradu u Rasinskom okrugu.

- Pokušaćemo da pronađemo još investitora za ovaj kraj, i za druge opštine Rasinskog okruga. Razgovarali smo kako da ojačamo državne fabrike. Razgovarali smo danas i o tome kako da popravimo infrastrukturu i na istoku Srbije. Verujem da će biti 9 autoputeva do kraja godine u Srbiji. Želimo Dunav da predstavimo kao pravu atrakciju, jer je najlepši upravo kroz našu zemlju - rekao je Vučić.

Kako kaže, gledaće da pomognu i najudaljenija mesta i opštine, gde nema investitora, kao ni auto-puta.

On je naveo i da se razgovaralo o snaženju naše vojske i policije, pre svega u smislu opreme, oružja i volje za borbu protiv organizovanog kriminala.

Predsednik je rekao i da se danas očekuju preliminarni rezultati stope rasta.

- Nadamo se da u drugom kvartalu možemo završiti sa stopom rasta višom od 13 posto - rekao je Vučić i dodao da bi to značilo značajno povećanje plata i penzija.

On je čestitao Vidovdan svim Srbima, a posebno našem narodu na Kosovu i Metohiji.

Predsednik je rekao da civilno društvo Albanaca diše kao i njihova politika, komentarišući navode da Albanci žele da proteraju povratnicu Srpkinju iz Đakovice.

- Naš je posao da se borimo i naša odlučnost da se racionalno borimo, mora da prevlada u budućnosti, da bismo mnogo dece imali svuda gde Srbi žive na Kosovu - rekao je Vučić.

Kruševac, podsetimo, danas obeležava Vidovdan i 650 godina od osnivanja grada, a Vučić je prethodno tim povodom položio venac na Spomenik kosovskim junacima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stevo

    28. jun 2021 | 17:53

    Mir,stabilnost,bolje sutra.To je ono zasta se danas borimo

  • Bole

    28. jun 2021 | 10:19

    Krusevac i treba da bude glavni grad srbije .

  • Saki

    28. jun 2021 | 10:45

    Jel leglo milionce za Obradovica i 12 miliona za pojacanja za partizan nemoj da se kasni sa uplatom da se moze krenuti sa formiranjem tima za sledecu sezonu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA