≫ 

Kosovska policija naterala mladića da skine majicu jer na njoj piše "Srbija": Zaplenjena i zastava

Portparol policije kazao da su obezbeđivali Gazimestan zbog obeležavanja Vidovdana

  • 24

Policija na Kosovu kao i proteklih godina, obezbeđivala je prilaz Gazimestanu i na ulazu vršila pretres rančeva i torbi, a kako su naveli iz iz policije, "oduzimale su se provokativne majice koje podstiču mržnju", tako da je više mladića razodenuto.

Tamošnja policija je zaplenila i zastavu Srbije koju su nosili pojedini Srbi.

Na magistralnom putu primetan je veći broj patrola i otežan je prilaz Gazimestanu.

Portparol policije Kosova Baki Keljani u izjavi za Kosovo Onlajn rekao je uoči Vidovdana da su preduzeli potrebne mere za održavanje javnog reda i mira, sprovođenje zakona, kao i povećanje mera bezbednosti.

- Kosovska policija je u vezi sa tradicionalnim obeležavanjem praznika Vidovdan, blagovremeno pripremila operativni plan za upravljanje bezbednosnom situacijom, pre, tokom i posle ove manifestacije, kako bi sve protekla mirno i bez incidenata - kazao je Keljani.

Prethodno, došlo je i do hapšenja kada se jedan muškarac pobunio zbog pretresanja monahinje. Reč je o mladiću iz Podgorice, koji je sproveden u pravcu Prištine. Tom prilikom zaplenjena je i srpska zastava.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran K i M

    28. jun 2021 | 18:22

    E moja Srbijo šta si dočekala da nam na našoj svetoj Zemlji našom krvlju natopljenoj teroristi oduzimaju Zastave, majice sa obeležjima Srbije i pretresaju Monahinje ! Kad je sledeća runda "pregovora " u Briselu i o čemu se to zapravo tamo pregovata ?

  • DE

    28. jun 2021 | 20:33

    Oni se bahate a mi puštamo Siptare u sred Beograda da pokazuju njihovu lesinarku pticurinu. Treba pustiti Ruse u Kineze na jug Srbije dirktno do takozvane granice! Treba im onda poslati naše specijalce na Kosovo da brane narod, pa da vidimo šta će NATO? Dali će rizikovati direktnu konfrontaciju sa Rusima i Kinezima? I treći svetski? Ne verujem?! Da su im Šiptari i taj deo zemlje toliko vredni!!!! Ovako ćemo čekati godinama i ništa!

  • Драгиња

    28. jun 2021 | 20:04

    ЖУТУ КУЋУ ВИШЕ НИКО НЕ СПОМИЊЕ ....Е СРБИ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA