≫ 

Albanac u crnom sa zastavom "velike Albanije" je gazi: Sa dvorišnih vrata Gračanice skinuta trobojka

Fotografije oskrnavljene crkvene zastave osvanule su na društvenim mrežama, a na njima se vidi kako Albanac maskiran u crno i sa zastavom "velike Albanije" gazi zastavu

  • 69
Manastir Gračanica zastava Foto: Instagram

Nepoznati počinioci skinuli su trobojku Srpske pravoslavne crkve i polomili jarbol kod ulaznih vrata u dvorište manastira Gračanica, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Fotografije oskrnavljene crkvene zastave osvanule su na društvenim mrežama, a na njima se vidi kako Albanac maskiran u crno i sa zastavom "velike Albanije" gazi trobojku.

Kako je saopšteno, ovaj čin dogodio se neposredno nakon obeležavanja velikog srpskog praznika Vidovdana, koje je upriličeno u Gračanici i to uz prisustvo Patrijarha srpskog gospodina Porfirija i brojnih građana, a nije reč o jedinom napadu nad Srbima i verskim objektima u poslednje vreme.

- Sa jedne strane imamo slike bezumnog i otvorenog nasilja nad svim simbolima pravoslavlja i nad našim narodom u pokrajini, maltretiranje Srba od strane kosovske policije, a samo zato što su se uputili na Gazimestan da obeleže Vidovdan, oduzimanje srpskih zastava, majica sa srpskim simbolima, pretresanje monahinje i hapšenje mladića koji se tom činu usprotivio, dok sa druge strane imamo predstavu političara iz Prištine za evropske zvaničnike o oazi verske i nacionalne tolerancije na prostoru Kosova i Metohije - navodi se u saopštenju.

Inače, od početka godine dogodilo se ukupno sedamdeset napada na Srbe, njihovu imovinu i imovinu SPC, kao i više od 15 vandalskih činova kojima su na meti bili objekti Srpske pravoslavne crkve.

Video: Incident na Gazimestanu: Kosovska policija pretresala monahinju pa uhapsila muškarca zbog prigovora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 30. jun 2021 | 15:27

    I šta možemo? Ništa naravno, pustiti divljake da se iživljavaju. Nikad se ništa neće promeniti jer su svima vezane ruke a oni rade šta hoće.

  • BOBA

    30. jun 2021 | 16:39

    ŠIPTARI SU TO UVEK RADILI OD DRUGOG SVETSKOG RATA, SADA IMAJU VLAST I PODRŠKU NEMAČKE I AMERIKANACA I BIĆE SVE GORE ZA SRBE, AKO PREĐU CRVENU LINIJU TREBA DIĆI VOJSKU I ZA 7 DANA IH PROTERATI U ALBANIJU ILI IH OČISTITI U METOHIJI, SA NJIMA NEMA MIRNOG REŠENJA

  • mott

    30. jun 2021 | 15:48

    Ima Boga..vratiće se njima na drugi način

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA