Metju Palmer u poseti BiH: Sutra razgovar o izmeni Izbornog zakona

Susreti bi trebalo da počnu danas, a za sutra, 5. jula, najavljeni su njegovi odvojeni sastanci s članovima Predsedništva Bosne i Hercegovine

  • 7
Aleksandar Vučić, Metju Palmer Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Američki izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer je u radnoj poseti Bosni i Hercegovini, a u njegovim razgovorima s domaćim zvaničnicima biće u prvom redu izmene Izbornog zakona, javlja portal Klix.ba.

Susreti bi trebalo da počnu danas, a za sutra, 5. jula, najavljeni su njegovi odvojeni sastanci s članovima Predsedništva Bosne i Hercegovine.

Kako je saopšteno iz te institucije, Palmer će prvo razgovarati sa Željkom Komšićem (DF), potom Šefikom Džaferovićem (SDA), a na kraju i s predsedavajućim Miloradom Dodikom (SNSD).

Iz Parlamenta Bosne i Hercegovine saopšteno je da će Palmer sutra razgovarati i s članovima parlamentarne Interresorne radne grupe za izmenu Izbornog zakona.

Ovom sastanku bi trebalo da prisustvuju i direktorka za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan, Tursku i Veliku Britaniju u Evropskoj službi za spljne poslove (EEAS) Angelina Ajhorst, američki ambasador u BiH Erik Nelson i šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johann Satler.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA