Dragomir Karić na prijemu povodom Nacionalnog dana Belorusije

Prijemu su prisustvovali ministari u Vladi Srbije, predstavnici diplomatskog kora, ličnosti iz politički života, počasni konzuli, predstavnici srpke i ruske crkve, ratni veterani

  • 0
Dragomir J Karić

Printskrin: TV Happy

Ambasada Belorusije u Republici Srbiji organizovala je prijem povodom Nacionalnog praznika Republike Belorusije, Dana nezavisnosti koji se obeležava 3. jula od 1944. godine kada je Minsk, glavni grad, oslobođen je od fašističkog agresora.

Prijemu su prisustvovali ministari u Vladi Srbije, predstavnici diplomatskog kora, ličnosti iz politički života, počasni konzuli, predstavnici srpke i ruske crkve, ratni veterani.

Narodni poslanik Dragomir Karić, objavio je na svom Fejsbuk nalogu detalje prijema.

Nakon intoniranja himni dve države prisutnima se obratio ambasador Belorusije, Njegova Ekselencija Valerij Briljov koji istakao je u svom govoru da on ne razdvaja Srbiju i Belorusiju.

- Tokom sankcija i tokom ratova mi smo bili prijatelji i sada smo ostali prijatelji. Pored Rusije, naš najbolji priljatelj je Srbija - rekao je ambasador Briljov i dodao da je za sticanje dobrog prijatelja potrebno vreme.

- Ma kakve teškoće bile, mi smo uvek zajedno - rekao je diplomata.

Tokom prijema prisutni gosti su uživali u beloruskim tadicionalnim jelima i muzici.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA