"Beograd ostaje posvećen traženju mirnog rešenja kroz dijalog sa Prištinom"

Selaković je podsetio na činjenicu da se danas navršava 3.000 dana od potpisivanja Briselskog sporazuma, ističući da je to bio ozbiljan spoljnopolitički uspeh naše zemlje

  • 3
SRBIJA DKP SELAKOVIC Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas da je tokom nedavne posete Zambiji od afričkih zvaničnika dobio uveravanja da neće promeniti stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova.

Kako je rekao, mnoge zemlje na tom kontinentu imaju ozbiljne unutrašnje probleme sa separatističkim pokretima i u insistiranju na međunarodnom pravu vide mogućnost za opstanak i učvršćivanje svojih država.

Selaković je podsetio na činjenicu da se danas navršava 3.000 dana od potpisivanja Briselskog sporazuma, ističući da je to bio ozbiljan spoljnopolitički uspeh naše zemlje.

Ističe, nakon toliko godina, srpska pregovaračka pozicija se i dalje poziva na nužnosti njegovog sprovođenja i ostaje posvećena traženju mirnog rešenja kroz dijalog sa Prištinom.

- Treba da budemo svesni da se Albanci na KiM neće svojevoljno odreći onoga što zovu svojom nezavisnošću i što je nastalo zahvaljujući sponzorstvu nekih moćnih država - poručio je Selaković na TV Pink.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    6. jul 2021 | 12:19

    I SVE MORA BITI PO REZOLUCIJI 1244!!!

  • Ivan

    6. jul 2021 | 12:50

    Briselski sporazum je u suprotnosti sa ustavom Srbije!

  • Lazar

    6. jul 2021 | 12:26

    Nikad tu neće biti rešenja kroz dijalog da pregovarate još hiljadu godina. Jedino da se odreknemo svoje teritorije a sve ostalo šiptari ne priznaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA