≫ 

"Stav Angole nepromenjen po pitanju prijema tzv. Kosova u Interpol"

Naše zemlje imaju prijateljske i čvrste odnose koji sežu do početka naše narodnooslobodilačke borbe za nezavisnost - rekao je ministar unutrašnjih poslova Angole Euženio Laborinjo

  • 0
Ministar unutrašnjih poslova Angole, Euženio Laborinjo, Predsedništvo Srbije Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ministar unutrašnjih poslova Angole Euženio Laborinjo izjavio je danas u Beogradu da je stav njegove zemlje nepromenjen po pitanju prijema Kosova u Interpol, prenosi Tanjug.

Laborinjo koji se sastao sa srpskim kolegom Aleksandrom Vulinom, rekao je da će "stav Angole ostati čvrst u Interpolu po pitanju Kosova i da će takav biti i na predstojećem 89. zasedanju u Istanbulu", saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

- Naše zemlje imaju prijateljske i čvrste odnose koji sežu do početka naše narodnooslobodilačke borbe za nezavisnost. Jugoslavija je bila jedna od prvih zemalja koja je priznala Angolu kao nezavisnu državu i dala podršku našoj borbi. Učiniću sve da se ojača medjusobna saradnja ministarstava unutrašnjih poslova naših zemalja naročito u oblasti obuke i usavršavanja kadrova - rekao je Laborinjo.

Vulin je zahvalio zbog hrabrog i principijelnog stava Angole po pitanju, kako je rekao, nepriznavanja lažne države Kosovo.

- Glas Angole se daleko čuje i zahvaljujući i Vama i Vašoj principijelnoj poziciji, lažna država Kosovo nije postala član Interpola. Još jednom hoću da Vam zahvalim zbog toga, a naravno se radujem vremenu koje je pred nama, našoj saradnji, medjusobnoj razmeni informacija, razmeni kadrova, obučavanju naših studenata - izjavio je ministar Vulin.

Laborinjo koji se nalazi u poseti Srbiji, u utorak je razgovarao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA