Bilčik: Evroparlamentarci ne dolaze u Beograd sa gotovim rešenjem, ono je u rukama političara

Pokrenuli smo drugu fazu dijaloga u martu putem internet konsultacija i imamo vrlo dobar pregled situacije - poručio je Vladimir Bilčik pred dolazak u Beograd

  • 2
Oliver Varhelji FOTO: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, Vladimir Bilčik, kaže da će posrednici Evropskog parlameta u petak i subotu u Beogradu održati prve fizičke sastanke u okviru druge faze međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima u Srbiji.

- Ovo je prva misija koju Evropski parlament sporovodi posle otvaranja nakon restrikacija putovanja uvedenih zbog pandemije. Svi shvatamo da je krajnje vreme da dođemo u Beograd. Pokrenuli smo drugu fazu dijaloga u martu putem internet konsultacija i imamo vrlo dobar pregled situacije - poručio je Bilčik pred dolazak u Beograd.

On je kazao da je zadovaljan predanošću koju su svi sagovornici do sada pokazali preme dijalogu i dodaje da takvu posvećenost očekuje i na terenu.

- Očekujem da stvorimo prostor u kojoj će različiti politički činioci u Srbiji, sa različitim političkim stavovima, moći da rade zajedno na osnovnim pitanjima koja se odnose na poboljšanje uslova za političko takmičenje pred predstojeće izbore u Srbiji - navodi Billčik.

Očekuje i da se svi obavežu, a posebno porevropske snage, da će učestvati na sledećim izborima.

- To je ključno za napredak evropske perspektie Srbije u narednim mesecima - ocenio je izvestilac EP za Srbiju.

Bilčik poručuje da posrednici Evropskog parlementa ne dolaze u Beograd sa ”spemnim rešenjima” već da su ona u ”rukama srpskih političara”.

- Mi smo tu da pošteno posredujemo i stvorimo prostor za bolje poverenje i sposobnost svih političkih činilaca da se međusobno čuju - zaključuje Bilčik.

On se nada dobrim rezltatima prve posete i najavljuje nastavak razgovora za septembar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA