Kurti se zahvalio Klarku na "odlučujućoj NATO intervenciji", agresiji čije se žrtve i dalje popisuju

Kurti se sastao sa Klarkom u pratnji ministra odbrane privremenih prištinskih institucija Armenda Mehaja i ministra ekonomije Artana Rizvanolija

  • 9
Albin Kurti, Aljbin Kurti Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti primio je danas bivšeg vrhovnog komandanta NATO savezničkih snaga u Evropi, američkog generala Veslija Klarka, kome je zahvalio na njegovom vođstvu u "odlučujućoj NATO intervenciji u proleće 1999. godine".

Kurti je Klarku takođe zahvalio i na, kako je rekao, "nezamenljivoj funkciji i doprinosu Sjedinjenih Američkih Država" i ponovio odlučnost Prištine da postane član NATO, prenosi Kosovo pres.

Kurti se sastao sa Klarkom u pratnji ministra odbrane privremenih prištinskih institucija Armenda Mehaja i ministra ekonomije Artana Rizvanolija.

Klark je izrazio spremnost da pruži podršku ciljevima vlade privremenih prištinskih institucija za ekonomski razvoj i socijalni prosperitet.

- Država Kosovo je najveći prijatelj SAD-a u Evropi - rekao je Klark, podsećajući se na vreme kada mu je predsednik Bil Klinton, posle poslednje posete Kosovu, rekao da je Kosovo najbolja stvar koju je radio tokom njegovog osmogodišnjeg predsedništva - prenosi Kosovo onlajn.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    7. jul 2021 | 21:33

    Zahvali Klarku i na klimatskoj katastrofi, pandemiji, ekonomskoj katastrofi. Vesli Klark će se pridružiti optuženima za zločine OVK u Hagu. Kao i Vilijam Voker. Revolucija je počela.

  • Sibin

    7. jul 2021 | 22:29

    Da im nije bilo takvih bolesnika, bili bi pregazeni za 15 dana!!!!

  • Predrag Z.

    8. jul 2021 | 07:10

    Platiće te vi jednog dana za sve. Nemojte misliti da je sve već gotovo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA