• 0

Dačić i Brnabić razgovarali o promeni Ustava

Na sastanku se razgovaralo o aktivnostima Radne grupe koju je formirao Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo, a koja radi na izradi nacrta akta o promeni Ustava, saopšteno je iz parlamenta

  • 0
Skupština republike Srbije

Foto: Nikola Tomić

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić održao je redovne konsultacije sa predsednicom Vlade Anom Brnabić i predstavnicima Ministarstva pravde o promeni Ustava u oblasti pravosuđa.

Na sastanku se razgovaralo o aktivnostima Radne grupe koju je formirao Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo, a koja radi na izradi nacrta akta o promeni Ustava, saopšteno je iz parlamenta.

Planirano je da Radna grupa, koja radi na izradi nacrta akta o promeni Ustava, u drugoj polovini jula održi onlajn sastanak sa Venecijanskom komisijom.

Skupština Srbije poslaće poziv predstavnicima Venecijanske komisije da početkom septembra posete Srbiju, kako bi se pratile sve aktivnosti u vezi sa promenom najvišeg pravnog akta.

Radnu grupu čine stručnjaci, profesori pravnih fakulteta i predstavnici naučnih instituta, predstavnici Ministarstva pravde, Udruženja tužilaca i Društva sudija.

Istaknuto je da je Venecijanska komisija pohvalila sastav Radne grupe i istakla značaj transparentnog i inkluzivnog procesa

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima