Dačić i Brnabić razgovarali o promeni Ustava

Na sastanku se razgovaralo o aktivnostima Radne grupe koju je formirao Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo, a koja radi na izradi nacrta akta o promeni Ustava, saopšteno je iz parlamenta

  • 0
Skupština republike Srbije Foto: Nikola Tomić

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić održao je redovne konsultacije sa predsednicom Vlade Anom Brnabić i predstavnicima Ministarstva pravde o promeni Ustava u oblasti pravosuđa.

Na sastanku se razgovaralo o aktivnostima Radne grupe koju je formirao Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo, a koja radi na izradi nacrta akta o promeni Ustava, saopšteno je iz parlamenta.

Planirano je da Radna grupa, koja radi na izradi nacrta akta o promeni Ustava, u drugoj polovini jula održi onlajn sastanak sa Venecijanskom komisijom.

Skupština Srbije poslaće poziv predstavnicima Venecijanske komisije da početkom septembra posete Srbiju, kako bi se pratile sve aktivnosti u vezi sa promenom najvišeg pravnog akta.

Radnu grupu čine stručnjaci, profesori pravnih fakulteta i predstavnici naučnih instituta, predstavnici Ministarstva pravde, Udruženja tužilaca i Društva sudija.

Istaknuto je da je Venecijanska komisija pohvalila sastav Radne grupe i istakla značaj transparentnog i inkluzivnog procesa

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA