Predsednik opštine Gračanica zatražio zaštitu Kfora: "Pojačati patrole, postoje tenzije"

Nama je najvažnije da su razumeli naše probleme i našu zabrinutost i da su do sada uvek blagovremeno reagovali te da smo uvek zajednički rešavali sve probleme - rekao je Srđan Popović nakon sastanka sa komandantom Kfora u Gračanici

  • 0
Gracanica

Foto: Shutterstock

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović zatražio je od komandanta Kfora Franka Federičija veće anagažovanje u zaštiti srpskog stanovništva i javne imovine na teritoriji te opštine.

- Kfor mora da pojača svoje prisustvo na teritoriji opštine Gračanica, moraju da se pojačaju patrole. Oni razumeju situaciju i znaju da postoji tenzija u našoj opštini. Nama je najvažnije da su razumeli naše probleme i našu zabrinutost i da su do sada uvek blagovremeno reagovali te da smo uvek zajednički rešavali sve probleme - rekao je Popović nakon sastanka sa komandantom Kfora u Gračanici.

Dodao je da su mnogi žitelji Gračanice poslednje incidente shvatili kao pretnju i da to nije ni malo naivno i zato pokušava da deluje preventivno kako bi se ovo zaustavilo što pre.

Popović se, kako je navedeno u saopštenju, nada da će nakon današnjeg sastanka Kfor biti vidljiviji na terenu jer je, kako je kazao, očigledno da policija ne radi svoj posao dovoljno dobro.

- Oštra retorika koja dolazi iz Prištine i koja je sve prisutnija sigurno je doprinela ovakvom razvoju situacije na teritoriji opštini Gračanica. Mora se stati sa takvom retorikom. Ono što je začuđujuće jeste da iz Prištine ali i iz međunarodne zajednice i ambasada nema osude za ovakve stvari i to je poražavajuće - naglasio je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović nakon razgovora sa komandantom Kfora.

U Gračanici su nakon Vidovdana nepoznati počinioci polomili jarbol i odneli srpsku zastavu sa glavne kapije srednjovekovnog manastira, zatim ispisali grafite "Albanija - UČK", i prefarbali naziv Gračanica na srpskom na saobraćajnoj oznaci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA