Urednici medija na sastanku Radne grupe za međustranački dijalog

Na sastanak u parlament došli su lider Dveri Boško Obradović, predsednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović, kao i predsednik DSS Miloš Jovanović, Milica Ðurđević iz Srpske stranke Zavetnici...

  • 0
Skupština republike Srbije Foto: Nikola Tomić

U Skupštini Srbije počeo je sastanak Radne grupe za međustranački dijalog, na kome su se, pored predstavnika vlasti i opozicije, pojavili i urednici Hepija, Novosti i Politike.

Ranije su o poboljšanju izbornih uslova predstavnici političkih stranaka razgovarali sa urednicima B92, Prve TV i javnim servisima, a RTS i RTV su već dostavile konkretne predloge na koji način može da se poveća učešće opozicije u televizijskim emisijama.

Na sastanak u parlament došli su lider Dveri Boško Obradović, predsednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović, kao i predsednik DSS Miloš Jovanović, Milica Ðurđević iz Srpske stranke Zavetnici...

Ispred vlasti sastanku prisustvuju predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i Vladimir Orlić iz SNS.

Opozicija očekuje da dobije konkretne odgovore od predstavnika vlasti budući da su sve planirane teme do sada pretresli i da je opozicija prenela svoje predloge i zahteve.

Prvi sastanak Radne grupe za međustranački dijalog održan je 18. maja i od tada su učesnici razgovarali o finansiranju političkih aktivnosti, izbornom danu, opštem izbornom postupku, učešću nacionalnih manjina na izbore, kao i o medijima.

Sastajali su se iza zatvorenih vrata i uglavnom nisu davali izjave za medije.

Ukoliko vlast i opozicija postignu saglasnost i dogovore se o poboljšanju izbornih uslova, sporazum na tom koloseku bi mogao da bude potpisan do kraja meseca na plenarnoj sednici.

Kada je reč o dijalogu uz učešće posrednika, evroparlamentarci će do 1. septembra pripremiti dokument o poboljšanju izbornih uslova, a sve stranke će potom moći da dostave mišljenja.

Sledeći dolazak Tanje Fajon, Knuta Flekenštajna i Vladimira Bilička u Beograd najavljen je za 17. i 18. septembar.

Ono što je zajedničko za oba dijaloga jeste saglasnost svih učesnika da sporazum između vlasti i opozicije mora biti potpisan šest meseci pre održavanja prvih sledećih izbora.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA