"Priština će u Briselu insistirati na otvaranju pitanja nestalih osoba, ali i 4 Kurtijeva predloga"

Uoči sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera u Prištini Aljbina Kurtija u ponedeljak, portparol vlade Perparim Krueziu kazao je da će insistirati na novom poglavlju dijaloga i dodao će se videti da li postoji saglasnost

  • 1
Aleksandar Vučić Brisel Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Na predstojećem sastanku dijaloga u Briselu predstavnici institucija u Prištini insistiraće i na rasvetljavanju sudbine osoba nestalih tokom sukoba na Kosovu i Metohiji, najavio je portparol vlade Perparim Krueziu.

Kako kaže Krueziu nestale osobe "ostaju prioritetno i hitno pitanje".

- Očekujemo da na ovom sastanku razgovaramo i o četiri predloga premijera Kurtija sa prethodnog susreta - rekao je Krueziu prištinskim medijima.

Uoči sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera u Prištini Aljbina Kurtija u ponedeljak, Krueziu je kazao da će insistirati na novom poglavlju dijaloga i dodao će se videti da li postoji saglasnost.

Upitan da prokomentariše kakav će biti odgovor prištinske strane ako se na sastanku pokrene pitanje Zajednice opština sa srpskom većinom, Krueziu je rekao da "kosovski ustavni poredak onemogućava formiranje udruženja po etničkim linijama".

Portaprol EU, Peter Stano najavio je će 19. jula visoki predstavnik Žozep Borelj biti domaćin još jedne runde visokopolitičkog dijaloga Beograda i Prištine uz podršku Miroslava Lajčka.

Ovaj sastanak će se fokusurati na napredak postignut do sada i sledeće korake u dijalogu koji je važan za evrospke perspektive Srbije i Kosova", naveo je Stano.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • crni nis

    16. jul 2021 | 14:48

    Ono sto je potpisano necete pobeci nego da sprovedete a drugo nestale osobe kad vi pocnite islopavanje na kosovo tad ce i srbija srbija je svoje uradila vi ste na red i nece samo srbija iskopati dok vi lazete i necete.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA