Vraćaju se diplomatske posete – srpski političar u poseti Vašingtonu

Vladimir Marinković se sastaje sa američkim kongresmenima

  • 2
Kongres srpsko američkog prijateljstva Foto: Kongres srpsko američkog prijateljstva

Osnivač Kongresa srpsko-američkog prijateljstva i narodni poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srbije Vladimir Marinković učestvovaće, na poziv kongresmena Sjedinjenih Američkih Država, na međunarodnoj konferenciji Core Fellowship Foundation. Konferencija se održava od 17. do 23. jula, a tokom šest dana koliko traje, biće reči o trenutnoj političkoj, ekonomskoj i duhovnoj situaciji u Srbiji, SAD-u, ali i drugim delovima sveta.

- Ovo je prvi put posle mera nastalih usled pandemije korona virusa, da neki srpski političar putuje u diplomatsku posetu Americi, a posle posete predsednika Aleksandra Vučića. Upravo zato osećam veliko zadovoljstvo, ali i veliku odgovornost da predstavim našu zemlju u najboljem svetlu. Ovo će biti dobra prilika da još jednom pokažemo svetu koliko je Srbija napredovala na svim poljima, a posebno, sa koliko spremnosti se uhvatila u koštac sa pandemijom koja je pogodila ceo svet i sa kojom se nisu izborile ni mnogo razvijenije zemlje - izjavio je Marinković.

Kako navodi, u Vašingtonu će ga dočekati američki kongresmeni Robert Anderholt, Veronica Escobar, John Moolenaar, Jeff Fortenberry, Glen Thompson, Bill Sapalius, Gregory Miks , kao i senator SAD Jim Inhofe i David Vuich, počasni predsednik Savetodavnog odbora KSAP-a i inženjer NASA i član misije APOLO 11. Pored toga, Marinković će održati sastanak i sa Alanom Ronkinom iz AIPAC-a (American Israel Public Affairs Committee), a na radnom sastanku ugostiće ga i David Kostelancik, direktor službe Stejt departmenta za Južnu i Centralnu Evropu.

Prilikom posete SAD-u, Marinković će u Vašingtonu prisustvovati i sastanku molitvene grupe američkog kongresa.

Core Fellowship je organizacija koja se kroz svoje aktivnosti zalaže za negovanje globalnog zajedništva ljudi iz mnogih nacija širom svetu, promoviše duhovnost i religiju u cilju ostvarenja opšteg mira u svetu.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hahaha

    16. jul 2021 | 17:21

    Sve ovih godina se ulizijete uzaludo ….

  • ANTE BAN

    18. jul 2021 | 21:23

    Pa- neka sad, nakon ovoga- neko reče da su Ameri bombardovali Srbiju!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA