Vučić razgovarao sa državnim sekretarom MSP Nemačke

Sastanak je održan u 8.30, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike

  • 1
Aleksandar Vučić, predsednik Srbije Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se jutros sa državnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova Nemačke Migelom Bergerom.

Sastanak je održan u 8.30, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Predsednik Vučić je ocenio da su bilateralni odnosi na izuzetno visokom nivou, kao i da je ekonomska saradnja u stalnom usponu zahvaljujući dobroj poslovnoj klimi i podršci koju Nemačka daje svojim kompanijama za ulaganja u našoj zemlji.

Predsednik Vučić je ocenio da su bilateralni odnosi na izuzetno visokom nivou, kao i da je ekonomska saradnja u stalnom usponu zahvaljujući dobroj poslovnoj klimi i podršci koju Nemačka daje svojim kompanijama za ulaganja u našoj zemlji.

- Nemačka je jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije i jedan od najvećih investitora u srpsku privredu. Zainteresovani smo za dalje unapređenje ekonomske saradnje, kroz kontinuiran rast spoljnotrgovinske razmene - rekao je predsednik Vučić.

Naglasio je da su pozitivna iskustva nemačkih kompanija koje već dugo posluju u Srbiji najbolji pokazatelj investicionih potencijala kojima naša zemlja raspolaže.

Govoreći o evropskom putu Srbije, predsednik Vučić je posebno istakao da punopravno članstvo u EU ostaje apsolutni spoljnopolitički prioritet i strateško opredeljenje Srbije i da je na tom putu podrška Nemačke od ključnog značaja za našu zemlju.

Takođe, predsednik je izrazio očekivanje da će Nemačka pružiti konstruktivnu podršku dijalogu Beograda i Prištine i pronalasku kompromisnog rešenja koje će zadovoljiti interese obe strane i omogućiti trajnu stabilnost regiona uz primenu postojećih dogovora.

U tom kontekstu, predsednik je naglasio da je za Srbiju od ključnog interesa očuvanje stabilnosti u regionu i orijentacija svih zemalja regiona ka što intenzivnijoj saradnji u svim oblastima, a posebno ekonomske saradnje.

"Srbija je jedan od glavnih pokretača povezivanja zemalja regiona putem brojnih projekata i inicijativa, od kojih će Otvoreni Balkan predstavljati jednu od okosnica buduće saradnje koja će okupljati ljude, kompanije i investitore u cilju podizanja kvaliteta života svih građana u ovom regionu", kazao je predsednik Vučić.

Dodao je da je ova inicijativa kompatibilna i dopunjujuća Berlinskom procesu kao veoma dobrom forumu za jačanje regionalne saradnje i razvoja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    30. jul 2021 | 19:14

    SVE JE TO TACNO ALI JE NEMACKA I NAJVECI DONATOR ORUZJA ALBANCIMA I BORAC ZA NATO DRZAVU KOSOVA !!! MI SMO ZA NJIH I DALJE STORENDE ELEMENT !!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA