≫ 

Vučevič podneo krivičnu prijavu protiv Vučića i Vulina

Kako kaže, na ovaj način će biti otkriveno sve o klanu Belivuk-Miljković

  • 7
Miloš Vučević, podnošenje prijave protiv Aleksandra Vučića i Aleksandra Vulina

Foto: ATA Images

Potpredsednik SNS Miloš Vučević i poslanik Pokreta socijalista Ðorđe Komlenski predali su danas u Republičkom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv predsednika Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina zbog, kako su rekli, navoda u medijima koji dovode u vezu državni vrh sa organizovanim kriminalom.

Vučević je novinarima ispred Tužilaštva rekao da su preko svog pravnog zastupnika predali krivičnu prijavu, u kojoj su pobrojali navode koji su se konstantno poslednjih dana pojavljivali u medijima, ali i predstavnike nekih opozicionih stranaka, koji Vučića i Vulina dovode u vezu sa kriminalnom grupom Belivuk-Miljković.

U krivičnoj prijavi, kako kaže, traže od tužilaštva da proceni da li je nadležno za ovaj slučaj i ko je nadležan, te da utvrdi sve činjenice i da javnost Srbije dobije odgovor, odnosno, istinu.

- Bez ove prijave, odnosno bez iniciranja ove prijave, sve se svodi na mogućnost spekulacije, različitih tumačenja, tvrdnji ili onoga što naš advokat naziva ''mkp - medijski krivični postupak'' - rekao je Vučević.

Preneo je novinarima da su u krivičnoj prijavi spomenuti KRIK, Birn, N1, saopštenje Stranke slobode i pravde.

Vučević je dodao da očekuje da tužilaštvo postupa po podnetoj krivičnoj prijavi, a kako je rekao, preko pravnog zastupnika, on i Komlenski žele da budu aktivni u procesu koliko to zakon omogućava.

Veljko Belivuk, vođa kriminalne grupe koji je osumnjičen za pet brutalnih ubistava, mučenje i dilovanje droge, na saslušanju u tužilaštvu govorio je, kako su naveli pojedini mediji koji tvrde da su imali uvid u transkript njegovog saslušavanja, o svom navodnom odnosu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Tada je naveo da su Vučić i njegovi saradnici tražili od njega više usluga, među kojima i da kontroliše da se na Partizanovim tribinama ne skandira protiv predsednika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    3. avgust 2021 | 14:09

    Jasno je da politički protivnici preko medija vrše pritisak na gradjane tako sto sire lazi!

  • Mila

    4. avgust 2021 | 07:15

    Jasno je da politički protivnici preko medija vrše pritisak na gradjane.

  • mile

    3. avgust 2021 | 11:36

    ovo je sprdanje sa zdravim razumom dokle vise

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA