≫ 

Vučić: Neophodna bilateralna saradnja sa SAD, imamo podršku za inicijativu "Open Balkan"

Predsednik Srbije je podsetio američke kongresmene da se ove godine navršava 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i SAD

  • 15
VUCIC KONGRES SAD Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa kongresmenima Sjedinjenih Američkih Država Erikom Svolvelom i Šonom Malonijem sa kojima je razgovarao o razvoju bilateralnih odnosa, kao i o stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana.

Predsednik Vučić je ukazao na važnost jačanja bilateralne saradnje i unapređenja ukupnih odnosa sa SAD, a posebno značaj unapređenja ekonomske saradnje dveju zemalja, saopštila je Služba za saradnju sa medijima.

- Srbija želi da uspostavi bolje odnose sa SAD - rekao je predsednik Vučić.

Dvojica kongresmena su rekli da su došli u posetu Srbiji ohrabreni ekonomskim rezultatima, sa namerom da ohrabre američke investitore da više ulažu u našoj zemlji.

Kongresmeni Svolvel i Maloni su izrazili podršku regionalnoj inicijativi Open Balkan, koju vide kao veliku mogućnost za napredak Zapadnog Balkana. Predsednik Vučić je rekao da je ta inicijativa otvorena i za ostale u regionu i da su regionalna ekonomska saradnja i međusobno povezivanje osnov za mir i stabilnost.

Predsednik Vučić upoznao je američke kongresmene sa rezultatima koje je Srbija postigla na planu vakcinacije. Delegacija Kongresa SAD je pozdravila solidarnost koju je Srbija pokazala pomažući, kao odgovoran sused, donacijama vakcina i građanima regiona. On je zahvalio na dosadašnjoj pomoći SAD u okviru borbe protiv pandemije, posebno imajući u vidu činjenicu da su SAD trenutno jedna od najviše pogođenih zemalja ovim virusom u svetu.

Predsednik Vučić je podsetio sagovornike da se ove godine navršava 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i SAD, izrazivši nadu da ćemo imati prilike da ovaj važan jubilej adekvatno obeležimo, uprkos restriktivnim okolnostima usled pandemije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ивона

    5. avgust 2021 | 14:51

    Отворени Балкан је пун погодак чим га и САД подржава.

  • Mara

    6. avgust 2021 | 06:30

    Naravno da je strateški važno da imamo jake bilateralne sa svima kako bi mogli da ekonomski osnažimo našu državu. Saradnja sa SAD je vrlo važna.

  • Zora

    5. avgust 2021 | 14:24

    Cim se Amerikanci s necim slazu, odmah znas da to nije u nasem interesu, vec njihovom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA