• 0

SRBIJA JE VAŠA KUĆA: Nikolić pevao "Oj, Kosovo..." na oproštaju Konuzina (VIDEO) (FOTO)

Ambasador Ruske federacije Aleksandar Konuzin priredio je oproštajni prijem kome su prisustvovale brojne ličnosti iz političkog i ekonomskog života. Predsednik Srbije poručio ruskom diplomati da u Srbiji nije bio samo "rado viđen gost" nego i "dobar domaćin"

  • 0

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je ambasadoru Ruske federacije u Beogradu Aleksandru Konuzinu da je "Srbija njegova kuća" i poželeo mu da joj se uvek "rado vraća". Konuzin je priredio oproštajni prijem kome su, osim Nikolića, prisustvovale brojne ličnosti iz političkog i ekonomskog života Srbije. Uz njih, na prijemu su bile i mnoge muzičke zvezde, poput Merime Njegomir, kojoj se predsednik Srbije pridružio u pevanju.
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić istakao je da Konuzin u Srbiji, koja je, kako je rekao, "njegova kuća", nije bio samo "rado viđen gost" već i dobar domaćin. Zahvalivši mu na svemu što je učinio za Srbiju, Nikolić je poželeo ruskom ambasadoru srećan put i sve najbolje, sa željom da se uvek rado vraća "svojoj kući, Srbiji".

- Mene vezuje duboko i iskreno prijateljstvo sa Konuzinom, a Srbija će naći načina da se ovom velikom diplomati oduži za sve što je učinio da se u Srbiji makar malo malo lakše i makar malo sigurnije živi - poručio je Nikolić.

Opraštajući se "teška srca" od Srbije i srpskog naroda, Konuzin je rekao da na njega veliki utisak ostavlja energija koju nova vlada ulaže u razvoj srpsko ruske saradnje. On je zahvalio i prethodnoj vladi na saradnji, podsetivši da je sa tom vladom sklopljen i energetski sporazum, čime je i otpočeta saradnja u ovom domenu od velikog značaja za obe zemlje.
Konuzin, koji uskoro odlazi sa mesta ambasadora u Beogradu, takođe je izrazio zahvalnost ministarstvu spoljnih i unutrašnjih poslova, a naročito Srpskoj pravoslavnoj crkvi i patrijarhu Irineju, koji je prisustvovao prijemu, kao i "svoj srpskoj inteligenciji".
Prijemu su prisustvovali i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, savetnik predsednika Srbije Marko Ðurić, ministri Alisa Marić, Bratislav Cvetković, Velimir Ilić i Milan Bačević i predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić. Takođe, prijemu su prisustvovali i tužilac Vladimir Vukčević, predsednica Visokog saveta sudstva Nata Mesarević, Dragoljub Mićunović i Borislav Stefanović iz DS, lider SPO VUk Drašković, DS S Vojilsav Koštunica, LDP-a Čedomir Jovanović, NP Maja Gojković.
NIKOLIĆ PEVAO SA MERIMOM NJEGOMIR
Lider NP i nekadašnja gradonačelnica Novog Sada Maja Gojković podelila je sa svojim "pratiocima" na Tviteru utiske sa proslave.

Prema pisanju Blica, na kraju obraćanja Konuzina i Nikolića prisutnima hor je otpevao nekoliko ruskih pesma, a potom i "Oj Kosovo, Kosovo...". Na bini se potom pojavila Merima Njegomir koja je izvela nekoliko izvornih narodnih pesama, a za mikrofonom joj se pridružio i predsednik Nikolić.
Na prijemu su bili i stalni koordinator UN u Srbiji Vilijam Infante i šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer.
Iz sveta privrede prisutni su bili između ostalih i predsednik PKS Miloš Bugarin, privrednici Miodrag Kostić i Branislav Grujić i brojni drugi gosti iz javnog života Srbije kao i predstavnici ambasada u Beogradu.


(M. S. / Tanjug)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima