SRBIJA JE VAŠA KUĆA: Nikolić pevao "Oj, Kosovo..." na oproštaju Konuzina (VIDEO) (FOTO)

Ambasador Ruske federacije Aleksandar Konuzin priredio je oproštajni prijem kome su prisustvovale brojne ličnosti iz političkog i ekonomskog života. Predsednik Srbije poručio ruskom diplomati da u Srbiji nije bio samo "rado viđen gost" nego i "dobar domaćin"

  • 0

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je ambasadoru Ruske federacije u Beogradu Aleksandru Konuzinu da je "Srbija njegova kuća" i poželeo mu da joj se uvek "rado vraća". Konuzin je priredio oproštajni prijem kome su, osim Nikolića, prisustvovale brojne ličnosti iz političkog i ekonomskog života Srbije. Uz njih, na prijemu su bile i mnoge muzičke zvezde, poput Merime Njegomir, kojoj se predsednik Srbije pridružio u pevanju.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić istakao je da Konuzin u Srbiji, koja je, kako je rekao, "njegova kuća", nije bio samo "rado viđen gost" već i dobar domaćin. Zahvalivši mu na svemu što je učinio za Srbiju, Nikolić je poželeo ruskom ambasadoru srećan put i sve najbolje, sa željom da se uvek rado vraća "svojoj kući, Srbiji".

- Mene vezuje duboko i iskreno prijateljstvo sa Konuzinom, a Srbija će naći načina da se ovom velikom diplomati oduži za sve što je učinio da se u Srbiji makar malo malo lakše i makar malo sigurnije živi - poručio je Nikolić.

Opraštajući se "teška srca" od Srbije i srpskog naroda, Konuzin je rekao da na njega veliki utisak ostavlja energija koju nova vlada ulaže u razvoj srpsko ruske saradnje. On je zahvalio i prethodnoj vladi na saradnji, podsetivši da je sa tom vladom sklopljen i energetski sporazum, čime je i otpočeta saradnja u ovom domenu od velikog značaja za obe zemlje.

Konuzin, koji uskoro odlazi sa mesta ambasadora u Beogradu, takođe je izrazio zahvalnost ministarstvu spoljnih i unutrašnjih poslova, a naročito Srpskoj pravoslavnoj crkvi i patrijarhu Irineju, koji je prisustvovao prijemu, kao i "svoj srpskoj inteligenciji".

Prijemu su prisustvovali i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, savetnik predsednika Srbije Marko Ðurić, ministri Alisa Marić, Bratislav Cvetković, Velimir Ilić i Milan Bačević i predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić. Takođe, prijemu su prisustvovali i tužilac Vladimir Vukčević, predsednica Visokog saveta sudstva Nata Mesarević, Dragoljub Mićunović i Borislav Stefanović iz DS, lider SPO VUk Drašković, DS S Vojilsav Koštunica, LDP-a Čedomir Jovanović, NP Maja Gojković.

NIKOLIĆ PEVAO SA MERIMOM NJEGOMIR

Lider NP i nekadašnja gradonačelnica Novog Sada Maja Gojković podelila je sa svojim "pratiocima" na Tviteru utiske sa proslave.

Prema pisanju Blica, na kraju obraćanja Konuzina i Nikolića prisutnima hor je otpevao nekoliko ruskih pesma, a potom i "Oj Kosovo, Kosovo...". Na bini se potom pojavila Merima Njegomir koja je izvela nekoliko izvornih narodnih pesama, a za mikrofonom joj se pridružio i predsednik Nikolić.

Na prijemu su bili i stalni koordinator UN u Srbiji Vilijam Infante i šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer.

Iz sveta privrede prisutni su bili između ostalih i predsednik PKS Miloš Bugarin, privrednici Miodrag Kostić i Branislav Grujić i brojni drugi gosti iz javnog života Srbije kao i predstavnici ambasada u Beogradu.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA