≫ 

"Ovo nije slika Novog Sada": Vučević reagovao na sraman čin uništavanja bilborda

Bilbord u blizini Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu, postavljen povodom Dana sećanja na romske žrtve holokausta, uništen je tako što je pocepan, a na stubu iscrtan keltski krst

  • 3
Miloš Vučević Foto: Nikola Tomić

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najoštrije je osudio uništavanje bilborda koji je posvećen Danu sećanja na romske žrtve holokausta i istakao da očekuje da će nadležni reagovati i otkriti počinioca.

- Ovo nije slika Novog Sada. Ovo je pojedinačan i sraman čin i očekujem da će nadležni reagovati i otkriti počinioca - naveo je Vučević u saopštenju.

Istakao je da je ponosan na to što je različitost ono po čemu je Novi Sad prepoznatljiv i da gradska vlast čini sve da neguje i razvija taj harmonični suživot jer će, kako je dodao, multikulturalnost uvek biti znak prepoznavanja Novog Sada.

- Grad Novi Sad neguje kulturu sećanja na sve žrtve nemilih i tragičnih događaja iz prošlosti i uvek ćemo se zalagati za mir, poštovanje i toleranciju - rekao je Vučević.

Bilbord u blizini Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu, postavljen povodom Dana sećanja na romske žrtve holokausta, uništen je tako što je pocepan, a na stubu iscrtan keltski krst, simbol koji koriste neonacisti.

Video: Incident na protestu u Novom Sadu: Napadnuta Gradska kuća

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • E

    9. avgust 2021 | 17:23

    Evropska prestonica kulture

  • Јован

    9. avgust 2021 | 23:50

    А када ћете поставити билборд у знак сећања на српске жртве?

  • Svakog dana slike

    14. avgust 2021 | 13:48

    Iz Neplange sve lepse i lepse

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA