≫ 

Vučić: Situacija sa koronom nije naivna, brojke će rasti sve više

- Neki u okruženju brutalno lažu kada je u pitanju broj testiranih i novozaraženih - rekao je Vučić

  • 42
Aleksandar Vučić Foto:Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u Nacionalnom dnevniku TV Pink. Govorio je, između ostalog, na temu ekologije, koja postaje tema, kako je rekao, tek kada živite u uređenoj zemlji, kada više ne razmišljate o tome hoćete li da imate posao.

Govoreći o tome da li je imao priliku da odgleda neki olimpijski meč, predsednik Srbije je rekao:

- Pratio sam Olimpijske igre koliko sam mogao. Najteže je bilo 2012. jer su bile u Londonu, pa se sve događalo u udarnim terminima. Mnogo je bilo lakše sad u Tokiju - rekao je Vučić i dodao da je to tamičenje nacija i država. - Posebno sam ponosan, mi smo u Londonu delili četvrto i peto mesto u regionu po broju medalja, Srbija je danas druga po broju medalja odmah iza Mađarske - rekao je Vučić navodeći da će olimpijcima sve reći za "koji minut" kada bude primio srpski olimpijski tim.

Predsednik je čestitao svim osvajačima medalja i njihovim trenerima i napomenuo da će za dva dana svi osvajači medalja dobiti nagrade, 70.000 evra za zlato, 60.000 za srebro, 50.000 za bronzu.

Vučić je najavio velika ulaganja u fudbalsku infrastrukturu.

- Kreće izgradnja Nacionalnog stadiona, ali i fudbalskih stadiona u drugim mestima, da se ne igra fudbal samo u Beogradu. Ne treba nam da nam liga bude sastavljena samo od klubova iz Beograda i Novog Sada.

Deponija u Vinči

- Ta tema će se do Nove godine završiti - rekao je Vučić o deponiji u Vinči. - Takve stvari se dešavaju i dešavaće se. To smo imali uvek, za dva dana taj problem više ne postoji, imamo umereno dobar vazduh. Požar će biti u potpunosti ugašen u naredna dva dana. To je dodatni pritisak na zemlju, da ostanemo bez energetske bezbednosti.

Predsednik Srbije je govoreći o požaru u Vinči, rekao da 2012. požari u Srbiji nisu ni bili tema jer smo imali glad i otkaze.

- Sada je to glavna tema. Francuzi i Japanci vode računa o deponiji i taj problem će biti rešen do kraja godine. Takve stvari će se dešavati. To se dešava u celoj Evropi - naglasio je Vučić.

On je rekao da kada se vodi računa o zemlji, tu nema mesta za partikularne interese.

- Mi izvozimo struju i u Severnu Makedoniju i u Albaniju i u Bugarsku. Svi drugi uvoze. Dakle, kada vodite računa o zemlji i o energetskoj efikasnosti i kada brinete o zemlji onda je to tako. Gledamo kako možemo da uvećamo energetsku efikasnost. Uradićemo sve što možemo za uklanjanje deponija, za izgradnju fekalne kanalizacije i izgradnju zelene agende. Tema deponije u Vinči će se završiti to Nove godine. To nam je u projektu Srbija 2020. - 2025.

- Ali da se mi odreknemo rudnika, idite vi pa kažite ljudima u Kostolcu ili Kolubari da neće više da rade. Radimo na zelenoj agendi, ali da zatvaramo gradilišta, da ne gradimo stanove ili stadione, na to nećemo da pristanemo. Na tu vrstu sebičluka ne pristajemo. Kao Kinezi u Boru. Ja sam juče tražio na veoma oštar način nažalost, da se izgradi taj kolektor za prečišćavanje. Ali da li smo se pitali kada je trebalo da ulože pare tamo. Tamo nam sve drži Zi Đin, ceo Bor, ceo taj kraj. To nikog ne interesuje, niko ne pita ništa. Moj posao kao predsednika Republike je da nađem sredinu i da zemlja ide napred - kaže predsednik.

Belivukov klan

Prema Vučićevim rečima, ako su rekli da je FBI vodio istragu, to znači da stranci sve znaju.

- Svakome je danas jasno ko se sve uzda u njih. Ne znam šta bi još mogli da dodaju, da smo ih Vulin i ja klali? Tačno vidite kako mafijaši upravljaju medijima i partijama, ponosan sam na činjenicu što to nije partija koju vodim. Borićemo se protiv kriminalaca i mafije i pobedićemo ih. Ove ili sledeće nedelje čekam da budem pozvan u tužilaštvo da se vidi jesam li govorio istinu ili ne. Nema više bojazni ni od tog klana ni od drugih. Tim povodom tek ćemo imati mnogo da kažemo - naveo je Vučić.

Korona brojke rastu

Govoreći o koroni, Vučić je rekao da neki u okruženju brutalno lažu kada je u pitanju broj testiranih i novozaraženih.

- Naravno da rastu brojevi, nemamo veliki broj vakcinisanih. Tačno vidite kako su bili talasi povratka sa odmora, kako nam se to dešava. Imamo sve, ali bili bismo otporniji... Da kršim Ustav ne mogu, šta ja tu da radim. A da nismo imali vakcine, obesili bi me na Terazijama - naveo je Vučić.

Podsetimo, ranije danas predsednik Vučić razgovarao je sa predsednikom Izraela Isakom Hercogom kom je rekao kako smatra važnim da naše zemlje, kroz saradnju, daju doprinos političkom i mirnom rešavanju svih sporova, sukoba i otvorenih pitanja.

Video: Vučić: Plašim se da će mo pre jeseni imati teško pogoršanje,kovid brojke rastu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Auii

    10. avgust 2021 | 19:11

    Kako mu nedosadi vise da govori iz sata u sat covek je neunistljiv

  • 1111

    10. avgust 2021 | 18:51

    Mnogo volim komentare predsednika. Istog momenta se vratim u detinjstvo kad mi je majka citala bajke pred spavanje. Bravo predsednice.

  • Scs

    10. avgust 2021 | 18:12

    Kad ces na neki tv duel?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA