"Zabrinjavajuće Vokerove izjave o ujedinjenju Albanaca, on sa sobom donosi zlo"

Žao mi je što je još tu, pre svega zbog svih laži i užasa koje je doneo srpskom narodu, od laži u Račku pa nadalje - izjavio je Aleksandar Vulin

  • 13
Vilijam Voker Printskrin: Youtube/VoA

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da ga zabrinjava izjava bivšeg šefa Misije OEBS-a Kosovu i Metohiji Vilijama Vokera da svi Albanci iz dijaspore treba da se ujedine kako bi ojačali svoje delovanje u zemljama u kojima žive.

Vulin je za TV Prva rekao da taj bivši američki diplomata, kreator "slučaja Račak", što je bio uvod u NATO bombardovanje tadašnje SRJ 1999, kada god se pojavi, sa sobom donese veliko zlo.

- Istina je da se vampiri vraćaju. Taj vampir se odnekud vratio i opet bi da se napije krvi kome drugo nego Srbima. Žao mi je što postoji, žao mi je što je još tu, pre svega zbog svih laži i užasa koje je doneo srpskom narodu, od laži u Račku pa nadalje - istakao je Vulin.

MUP vatrogasci Aleksandar Vulin Evia Grčka Foto: MUP Srbije

Dodao je da Vokerove namere zabrinjavaju, ali da još više zabrinjava to što očigledno nikom ne smeta "velika Albanija" i to što niko nije postavio pitanje protiv koga se to ujedinjuju Albanci, a da kada on pomene srpski svet, uzbudi se čitav Balkan.

- Njega ne treba potcenjivati. Nikad on nije govorio iz svoje glave. Nema bivših obaveštajaca, nema penzionisanih, on je tu da nastavi s političkom agendom prema kojoj je radio čitavog svog života, a to je unošenje nemira i nestabilnosti gde god ga pošalju - poručio je ministar Vulin.

Podsetimo, bivši ambasador OEBS-a u Prištini i albanski lobista Vilijam Voker pozvao je sve Albance koji žive van granica svojih zemalja da se ujedine na predstojećim izborima kako bi njihovi kandidati dobili dovoljan broj mesta u parlamentu i ponudio sebe kao njihovog predstavnika.

On se u poruci obratio dijaspori iz Albanije, Srbije, Severne Makedonije i Crne Gore i poručio im da su oni koji su na vlasti ne mogu ništa da isprave, zbog čega poziva na osnivanje Pokreta svih Albanaca koji žive u dijaspori bez obzira na poreklo i političko ujedinjenje, prenosi Koha.

- Pokret će se sastojati od svih Albanaca, bez obzira na poreklo ili druga opredeljenja. Verujem da ja, kao nealbanac koga mnogi ljudi poštuju, imam najbolje šanse da ujedinim mnoge frakcije dijaspore širom sveta. Molim za vašu podršku - rekao je Voker, prenosi Tanjug.

On je dodao i da su donosioci odluka u celom regionu političari, a ne patriote, da imaju moć, ali i da su veoma korumpirani i veoma zavisni od međunarodnih mentora sa nealbanskim motivima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    22. avgust 2021 | 14:56

    ON JE COVEK CIJE ZA SPECIJALNE OPERACIJE SIROM SVETA I NJEGA MOZE SAMO ZAUSTAVITI SNAJPERSKO ZRNO ILI KARCINOM KOJI CE ZARADITI ZBOG KRVI DO LAKATA !!!

  • Paja patak

    22. avgust 2021 | 15:01

    Pustite Legiju

  • Heraklion

    22. avgust 2021 | 13:33

    Da mi je da ostanem sam sa njim u nekoj nedođiji samo tri sata.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA