Haradinaj: Kurti nesposoban da se suoči sa Srbijom

Haradinaj je takođe zatražio ostavku Kurtija

  • 6
Ramus Haradinaj Photo: Profimedia/AFP

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nesposoban da se suoči sa Srbijom.

Haradinaj je na konferenciji za novinare, kritikujući polaganje kamena temeljca za Univerzitet u Prištini sa sedištem u severnom delu Kosovske Mitrovice, čiju će izgradnju finansirati Vlada Srbije, rekao da je apsurdno da srpske institucije grade Univerzitet u Prištini, javila je Ekonomija onlajn, a prenosi Tanjug.

Haradinaj je dodao da postoje mnoge situacije u kojima Kurti pokazuje da je nesposoban da se suoči sa Srbijom i naveo da je, kako je rekao, zamolio Kurtija da ne bude talac i da ga ne drže kao taoca.

Ocenio je da o Kurtijevoj nesposobnosti da se suoči sa Beogradom dovoljno govori povećanje uvoza iz centralne Srbije, kao i neuvođenje mere reciprociteta i ukidanje poreza na građevonske blokove iz centralne Srbije.

Haradinaj je, takođe, zatražio ostavku Kurtija jer, prema njegovoj oceni, vlada privremenih prištinskih institucija ignoriše situaciju u vezi sa pandemijom i loše upravlja njome.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stena

    22. avgust 2021 | 17:54

    Kad odu ameri kao iz avganistana bice vam tesni putevi prokletija od bezanije

  • Lazar

    22. avgust 2021 | 19:49

    I Kurti je tako pričao dok je bio opozicija a kad dođe na vlast onda vidi da je realnost drugačije od predizbornih laži.

  • Veteran

    23. avgust 2021 | 23:00

    A ti si bio sposoban samo u bezanju 98 -sme kod Radonjickog jezera, Haradinaje pročitaj ovo pa se seti kako si bos trčao po livadi gde si čuvao krave,...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA