≫ 

Dačić: Češka insistira na datumu ulaska Srbije u EU

Ivica Dačić je danas u Pragu razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Češke Jakubom Kulhanekom i predsednikom Senata Milošom Vistrčilom

  • 4
Ivica Dacic, SKUPSTINA SEDNICA MINISTRI

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Češka će sledeće godine, kada bude predsedavala Evropskom unijom, insistirati na tome da se kaže datum za ulazak Srbije u EU, izjavio je danas predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, na kraju dvodnevne posete Češkoj.

Dačić je danas u Pragu razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Češke Jakubom Kulhanekom i predsednikom Senata Milošom Vistrčilom.

U izjavi Tanjugu, Dačić je rekao da su njegovom posetom dalje unapređeni bilateralni odnosi dve zemlje, ali da je tome doprineo i niz sastanaka zvaničnika dve zemlje ove godine, uključujući i posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Pragu, ali i posetu predsednika češke vlade Andreja Babiša Srbiji.

Dodao je da je u toku priprema posete predsednika Češke Miloša Zemana Srbiji.

- Bez obzira što postoje razlike u izjavama, jer ne kažu svi ono što je rekao predsednik Zeman, vidno je da postoji želja da ti odnosi ne budu samo prijateljski, već i bratski - rekao je Dačić.

On je dodao da je dogovoreno da se svake godine održavaju sastanci parlamenata dve zemlje, koji bi trebalo da rade na što većem zbližavanju Češke i Srbije.

- To je još jedan pokazatelj da Češka veoma uvažava Srbiju i da je veoma zahvalna za pomoć od 100.000 vakcina koje smo joj poklonili tokom kovid krize - poručio je Dačić.

Video: Dačić: Pozdravljamo proces vakcinacije kao prvi korak ka konačnom savladavanju pandemije COVID-19

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    1. septembar 2021 | 17:07

    KADA CE BITI REFERENDUM U SRBIJI DA SE I NAROD ZA NESTO PITA!!!

  • Sneza

    2. septembar 2021 | 10:19

    Kad to Miljacka kaze onda mu " verujem".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA