≫ 

Izbori u Srbiji 3. aprila, opozicija ima 8 dana da odgovori: Ovo piše u predlogu sporazuma

Predsednik Skupštine Ivica Dačić je ranije najavio da će na ovom sastanku biti predstavljeno šta je vlast prihvatila od opozicionih predloga za poboljšanje izbornih uslova

  • 45
Glasanje, izbori, Srbija 2020 Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Redovni izbori za predsednika Republike i za odbornike u Skupštini grada Beograda i vanredni izbori za narodne poslanike biće održani 3. aprila sledeće godine, nalazi se u predlogu sporazuma između vlasti i opozicije u međustranačkom dijalogu o izbornim uslovima koji se vodi bez prisustva stranaca, potvrđeno je Telegrafu od izvora iz vrha vlasti.

Predlog vladajuće većine sa kojim je danas izašla na sastanku sa opozicijom bez posredovanja stranaca, jeste da istog dana, 3. aprila 2022. godine, budu održani redovni izbori za predsednika Srbije, odbornike Skupštine grada Beograda i vanredni parlamentarni izbori.

U predlogu stoji da cenzus ostaje tri odsto, dok se broj potpisa za stranke nacionalnih manjina smanjuje na 5.000.

Prema nezvaničnim informacijama, predstavnici opozicije treba da odgovore na ovaj predlog do 11. septembra, kada se očekuje sastanak sa predsednikom Srbije i liderom vladajuće partije Aleksandrom Vučićem o potpisivanju sporazuma.

Predsednik Skupštine Ivica Dačić je ranije najavio da će na ovom sastanku biti predstavljeno šta je vlast prihvatila od opozicionih predloga za poboljšanje izbornih uslova.

Osim Dačića, tom skupu prisustvuju i Vladimir Orlić iz SNS, socijalista i generalni sekretar parlamenta Veljko Odalović, lider Dveri Boško Obradović, Aleksandar Šešelj iz SRS, Saša Radulović, predsednik DJB, Milica Đurđević, predsednika pokreta Zavetnici…

Video: Vučić rekao Lajčaku da je zabrinut: Preneo sam mu da se Albanci spremaju za novu kampanju priznanja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • coa

    2. septembar 2021 | 14:27

    Nema smisla odrzavati iste,kad se zna ishod!

  • A aaaaa Aaaaa

    2. septembar 2021 | 14:20

    Pa do tada ce da opljackaju za sledece 200 godine, ovakve nemaju ni Talibani

  • Map

    2. septembar 2021 | 14:18

    To vec znamo za izbore jer je predsednik najavio isplatu penzićima 20000 din u februaru

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA