Kosovo: Oštećeno vozilo sa srpskim tablicama

Aktivisti "Samoopredeljenja“ sa jednog putničkog vozila nasilno uklonili smederevske registarske oznake

  • 0

Pristalice pokreta "Samoopredeljenje“ oštetili su danas kod prelaza Bela Zemlja jedno putničko vozilo sa srpskim registarskim oznakama, sa koga su nasilno uklonili smederevske tablice.

U trenutku napada, u vozilu su se nalazile tri osobe koje su zahvaljujući intervenciji kosovske policije ostale nepovređene.

- Kosovska policija je zbog tog napada odmah reagovala, privela G.K, rođenog 1990. godine, u stanicu u Kosovkoj Kamenici i njemu je po nalogu javnog tužioca određena mera policijskog zadržavanja u trajanju od 48 sati - rekao je portparol policije Baki Keljani. Troje putnika iz napadnutog vozila je u pratnji policije vraćeno na teritoriju centralne Srbije.

Po rečima Keljanija, kosovska policija je kod administrativnog prelaza Bela Zemlja, uhapsila G.K, kod kojeg su pronađeni palica i lisice.

- Jedno vozilo sa srpskim registarskim tablicama je oštećeno pri ulasku iz Srbije na Kosovo. Na vozilu su oštećene registarske tablice, ali i retrovizor - rekao je Keljani.

Kosovska policija saopštila je danas i da je preko prelaza Merdare na Kosovo ušlo pet, a na prelazu Bela Zemlja tri kamiona sa robom iz Srbije i navodi da na tim prelazima na kojima se održava protest pokreta “Samopredeljenje” za sada nema potpune blokade i da , dok je takva situacija, policija neće intervenisati. Keljani je dodao da protest pokreta “Samoopredeljenje” koji se održava na ta dva prelaza nije prijavljen kosovskoj policiji.

Učesnici protesta nastavljaju sa blokadom jedne kolovozne trake između dva mosta na ulazu u Podujevo, a prema prelazu Merdare. Na prilazu Bela Zemlja zatvorena je jedna kolovozna traka.

izvor: Tanjug/foto: zeri.info

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA