≫ 

Završen trilateralni sastanak u Briselu

Delegacija Beograda je pred ove razgovore poručila da će insistirati na pet tema koje su već ranije dogovorene, a čiju implemetaciju Priština ili krši ili u potpunosti odbija

  • 0
Aleksandar Vučić Brisel Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Delegacija Beograda, na čelu sa šefom Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petrom Petkovićem, održala je trilateralni sastanak sa delegacijom Prištine i posrednicima EU u okviru tehničkog dijaloga u Briselu.

Današnjim trilaterlanim razgovorima prethodili su jučerašnji bilateralni sastanici, prvo predstavnika Prištine sa specijalnim predstavnikom Evropske unije Miroslavom Lajčkom, a zatim i delegacije Beograda.

Delegacija Beograda je pred ove razgovore poručila da će insistirati na pet tema koje su već ranije dogovorene, a čiju implemetaciju Priština ili krši ili u potpunosti odbija.

U pitanju je formiranje Zajednice srpskih opština, rasvetljavanje sudbine nestalih, primena dogovora o pravosuđu, slobodi kretanja i zvaničnim posetama i implementacija dogovora o energetici.

Dodaje se da će od uspeha i konkretizacije tehničkih razgovora u mnogome zavisti i zakazivanje nove runde dijaloga Beogrda i Prištine na najvišem političkom nivou.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA