• 0

Poslanici Skupštine Srbije danas o viceguverneru NBS

U predlogu koji je dostavljen parlamentu, predložena Ana Ivković koja je na istoj funkciji bila i u predhodnom periodu

  • 0
Skupština republike Srbije

Foto: Nikola Tomić

Poslanici Skupštine Srbije raspravljaju danas o Predlogu za izbor viceguvernera Narodne banke Srbije, a na tu funkciju je na period od šest godina ponovo predložena Ana Ivković.

U predlogu koji je dostavljen parlamentu piše da Ivković ispunjava zakonom propisane uslove što je, kako se navodi, na najbolji način potvrđeno obavljanjem te funkcije u prethodnom periodu na kvalitetan način.

Ivaković je rođena 25. maja 1974.godine u Užicu, diplomirala je 1998.godine na Ekonomskom fakultetu u Beogradu na smeru finansije, bankarstvo o osiguranje.

Magistarske studije završava na smeru monetarni, bankarski i finansijski menadžment, a doktorirala je 2016. godine na temu "Uticaj centralne banke na funkcionisanje i razvoj tržišta novca".

Kandidatkinja za viceguvernera je bila zaposlena u Beogradskoj banci u Sektoru za istraživanje i razvoj, a od 2002. godine je u Narodnoj banci Srbije na različitim pozicijama.

Pre rasprave o Ivković za viceguvernera NBS poslanici će postavljati pitanja izvršnoj vlasti i državnim organima.

Video: Poslanici položili zakletvu, konstituisana skupština

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok