≫ 

Vjosa Osmani: Priština neće dozvoliti formiranje Zajednice srpskih opština

Nećemo menjati ustav niti dozvoliti da se ujedinjenjem gradova stvori monoetnička struktura moći u našoj zemlji - kategorična je Predsednica privremenih prištinskih institucija.

  • 15
Vjosa Osmani Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani rekla je da Priština neće dozvoliti formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO), jer bi to, kako je navela, bilo "samo preliminarna faza za Srbiju da uspostavi drugu Republiku Srpsku".

Ona je za nemački list ''Ziddojče cajtung'' rekla da Priština ne želi "još jednu nefunkcionalnu državu, kao što je Bosna i Hercegovina", prenosi Tanjug.

Podsetila je da je krajem 2015. godine ustavni sud u Prištini utvrdio da je formiranje ZSO neustavno i isključila mogućnost izmene ustava tzv. Kosova, kako je to najavila Evropska unija, a početkom jula i američki diplomata Metju Palmer.

- Nećemo menjati ustav niti dozvoliti da se ujedinjenjem gradova stvori monoetnička struktura moći u našoj zemlji. To nije u našem interesu, niti u interesu regiona ili naših saveznika - rekla je Osmani, prenosi Gazeta ekspres.

Video: Vučić o dolasku Merkelove: Velika čast! Prenoćiće u Beogradu, imaćemo više sastanak i večeru!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🔴🔵⚪

    13. septembar 2021 | 09:57

    Da bidnemo precizniji-Amerika nece dozvoliti a ne vi!

  • Pedja KG

    13. septembar 2021 | 10:15

    To automatski znači da mi treba isto tako da poništimo sve ono što smo im do sada dozvolili i davali ustupke! Iskreno, to je ionako bilo totalno pogrešno sa naše strane... a sve zbog ZSO! Ako toga nema - onda nema ni naših ustupaka! Srbijo, vraćaj se na KOSOVO!

  • Cika Velja

    13. septembar 2021 | 11:04

    Ha ha...šiptar i šiptarska reč?! Potpise pa posle kaze da nece! Obicno pleme sa vrhunskim afinitetom da pravi probleme i sebi i drugima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA