≫ 

Policijski helikopteri, migovi, specijalci i blokirane ulice: Stroge mere tokom posete Angele Merkel

Na terenu će sve vreme dežurati i nekoliko timova vatrogasaca i medicinske ekipe

  • 23
Angela Merkel, docek, Srbija, specijalci Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Mateja Beljan/Tanjug/Dragan Kujundžić/vs.rs

Tokom dvodnevne posete Beogradu nemačke kancelarke Angele Merkel, koja će sleteti nešto posle 16 časova na aerodrom "Nikola Tesla", na snazi će biti rigorozne mere bezbednosti, a kako prenose mediji, kancelarku će dočekati migovi 29 Vojske Srbije. Domaćin nemačkoj kancelarki, čiji se mandat privodi kraju, biće predsedniik Srbije Aleksandar Vučić, a celom trasom kojom se ona bude kretala biće raspoređeni pripadnici MUP-a Srbije.

Na terenu će, prema rečima neimenovanog izvora Blica, biti i dva policijska helikoptera. Oko 600 ljudi, kako se dodaje, biti direktno zaduženo za za neposrednu bezbednost kancelarke.

Reč je o, prenosi Blic, više od 50 pripadnika Jedinice za obezbeđenje objekata i ličnosti, 100 pripadnika Žandarmerije, 400 pripadnika beogradske policije, deset pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice i pilotima helikopterske jedinice.

Na terenu će sve vreme dežurati i nekoliko timova vatrogasaca i medicinske ekipe.

Darko Obradović iz Instituta za nacionalnu bezbednost rekao je za Tanjug da će mere bezbednosti koje će biti primenjene biti poput onih prilikom njene posete pre pet godina.

- To je prvi stepen bezbednosti koji podrazumeva zatvaranje trase kretanja Merkel - rekao je Obradović.

Sve mere, navodi on, se primenjuju na osnovu bezbednosne procene koju rade naši organi, uz ulazne podatke koji se dobijaju u saradnji s nemačkim organima.

- To je jedan protokol, jedna mapa po kojem će se određivati kontramere akcije i operacije u cilju optimalne bezbednosti najviše zvanice - naveo je Obradović.

JKP "Javno osvetljenje" Beograd saopštilo je da će tokom večernjih časova u bojama nemačke zastave biti osvetljeni Palata Albanija, Most na Adi i Brankov most zbog posete nemačke kancelarke.

Beograd spreman za Angelu Merkel Foto: Vlada Srbije

Takođe, sa stubova javnog osvetljenja u užem centru Grada, novobeogradskih bulevara, Brankovog mosta, na pristupnim saobraćajnicama od aerodroma Nikola Tesla duž auto-puta i u reonu Palate Srbija vioriće se 1.500 zastavica Republike Srbije i Savezne Republike Nemačke.

Na zgradi Geneksa na Novom Beogradu u znak dobrodošlice postavljene su velike zastave Nemačke i Srbije.

Prvi sastanak kancelarke Merkel i predsednika Vučića planiran je odmah po njenom dolasku i svečanom dočeku, koji će biti priređen ispred Palate "Srbija".

Oni će razgovarati iza zatvorenih vrata u četiri oka, a nakon toga najavljene su izjave za medije.

Kancelarka, koja posle Beograda gde će i prenoćiti, ide u Tiranu, gde će se sastati sa premijerima zemalja Zapadnog Balkana, u Beogradu će boraviti najduže.

Video: Vučić: Merkel u ponedeljak u Beogradu! Imaću susrete i sa fon der Lajen, Erdoganom, Lajčakom, Ramom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    13. septembar 2021 | 13:41

    Бојите бојама заставе немачке?! Преци нам се у гробу преврћу...

  • Brundo i saborci

    13. septembar 2021 | 13:44

    Dobro nam ne dosla, tudjine i neprijatelju srpskog naroda.

  • Marko

    13. septembar 2021 | 13:46

    Sto je Hitler poceo, to je ona dovrsila. Uporedite samo granice EU i Treceg Rajha i sve ce biti jasno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA