• 0

U Briselu danas potpisan Memorandum o razumevanju i saradnji Srbije i Belgije

Dogovorili smo se da nastavimo i učestamo naše političke konsultacije, ali i komunikaciju oko svega što je za Srbiju važno na njenom evropskom putu - izjavio je ministar Selaković nakon sastanka

  • 0
Nikola Selaković Sofi Vilmes Brisel

Foto: Tanjug/Marina Maksimović

Ministar spoljnih poslova Srbije, Nikola Selaković, sastao se danas u Briselu sa predsednicom Predstavničkog doma federalnog Parlamenta Belgije, Elijan Tiliju, a zatim i sa potpredsednicom Vlade Belgije i ministarkom za spoljne i evropske poslove, Sofi Vilmes.

Nakon bilateralnih razgovora, Selaković i Vilmes potpisali su Memoradum o razumevanju i saradnji dva ministrstva.

U pitanju je prva bilateralna poseta šefa diplomatije Srbije, Nikole Selakovića, Beligiji, što je ujedno je i prva bilateralna poseta šefa srpske diplomatije Belgiji nakon osam godina.

- Ova poseta ima poseban značaj zbog činjenice da ove godine Republika Srbija i Kraljevina Belgija obeležavaju 135 godina diplomatskih odnosa - poručio je Selaković.

Nikola Selaković Sofi Vilmes Brisel

Foto: Tanjug/Marina Maksimović

On je nakon razgovovora sa predsednicom Donjeg doma belgijskog Parlamenta, Elijan Tiliju, ocenio da su odnosi dve države veoma dobri, ali da postoje razlike kada je reč o pitanjima vezanim za KiM i evropski put Srbije.

Nakon razgovora u belgijskom Parlamentu, Nikola Selaković sastao se sa potpredsednicom Vlade i ministarkom spoljnih poslova Belgije, Sofi Vilmes.

- Imali smo izuzetno dobre razgovore i potpisali Memorandum o saradnji dva minsitarstva spoljnih poslova. Dogovorili smo se da nastavimo i učestamo naše političke konsultacije, ali komunikaciju koja se tiče svega onoga što je za Srbiju važno na njenom evropskom putu - izjavio je Selaković nakon sastanka.

Nikola Selaković Sofi Vilmes Brisel

Foto: Tanjug/Marina Maksimović

Šef diplomatije Srbije dodaje da je upoznao ministarku Vilmes sa onim što Srbija radi, naročito na ispunjavanju uslova i kriterijuma na evropskom putu.

- Zamolio sam je i za više razumevanja kada je reč o naporima Srbije i boljem vrednovanju rezultata koje u tom procesu postižemo. Dobar rezultat je i obećanje potpredsednice Vlade Belgije da će doći u Beograd, što će biti ozbiljan korak i promena, jer takvih poseta dugo nije bilo - zaključio je Selaković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima