≫ 

Jedinice Rosu od jutros na prelazima Jarinje i Brnjak

Pripadnici Kosovske policije su juče i u noći između subote i nedelje na Jarinje dopremili i desetak montažnih kontejnera, što je izazvalo zabrinutost Srba na severu Kosova

  • 22

Specijalne jedinice Kosovske policije Rosu raspoređene su jutros na dva prelaza sa Srbijom, Jarinju i Brnjaku, javlja kosovo-online.com. 

Pripadnici specijalne jedinice Rosu su jutros stigli na dva prelaza na severu Kosova sa oko 20 vozila, od čega više od 10 blindiranih.

Kako Kosovo onlajn saznaje još dva blindirana vozila sa pripadnicima Rosu nalaze se i na magistralnom putu Leposavić-Mitrovica, kod skretanja za manastir Banjska.

Pripadnici Kosovske policije su juče i u noći između subote i nedelje na Jarinje dopremili i desetak montažnih kontejnera, što je izazvalo zabrinutost Srba na severu Kosova.

- Mi nemamo odgovore iz Kosovske policije o čemu se radi, čemu ovi potezi kojima se destabilizuje situacija svega par dana nakon posete Miroslava Lajčaka. Pozivam građane da budu uzdržani i ne nasedaju na provokacije, a mi ćemo pažljivo analizirati novonastalu situaciju -  rekao je juče predsednik opštine Leposavić Zoran Todić.

Nadležni iz Kosovske policije potvrdili su kasnije za pojedine medije kontejneri na Jarinju se postavljaju radi poboljšanja uslova za rad i nadzor prelaza.

Tim povodom se juče oglasio i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković koji je rekao da ima saznanja da vlasti u Prištini planiraju da u toku današnjeg dana "počnu da skidaju srpske registarske tablice na administrativnim prelazima i zamenjuju ih takozvanim privremenim prištinskim probnim oznakama".

- Kurtijev podli naum govori o najbrutalnijem kršenju Briselskog sporazuma kojim se reguliše sloboda kretanja, kao i ostali sporazumi postignuti u Briselu ovim povodom -  istakao je Petković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Goran

    20. septembar 2021 | 09:09

    Mogu da rade sta hoce, samo se nama plasira glupa prica i mazu oci ljudima kako je kosovo srbija... Malouman narod smo postali u ovoj trci za novcem i slepom verovanju kao u slobino vreme

  • Farsa

    20. septembar 2021 | 08:19

    Koliko je siptara od 2000 do 2021 uhapšeno priliko prolaska kroz centralnu Srbiju?? Nijedan. Jel moguće da nijedan nije terorista, da nijedan nije pucao na vojsku i policiju?

  • Bokara

    20. septembar 2021 | 09:10

    Pali migove,pa gomile uz granicu i oko Preševa,Medvđe i Bujanovca.Kada mogu oni da zveckaju,Srbima pred nosem,možemo I mi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA