"Ili će se Briselski sporazum poštovati ili ga neće biti"

Briselski i ostali sporazumi dogovreni u Briselu ne mogu da budu švedski sto sa kojeg Albanci i Aljbin Kurti uzimaju ono šta im odgovara, a ne ispunjavaju šta im ne odgovara. Takvim ponašanjem poslednjih godina i meseci, video sam to i u Briselu, oni kasape Briselski sporazum i sve ostale sporazume - istakao je direktor Kancelarije za KiM

  • 8
Petar Petković, Dubrava, srpski povratnici napad Foto: Kim.gov.rs

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je danas da je skandalozno ponašanje Aljbina Kurtija koji od ranog jutra šalje specijalne jedinice ROSU, do zuba naoružani sa preko 20 oklopnih vozila na Jarinje i Brnjak kako bi se krenulo sa oduzimanjem i skidanjem srpskih tablica.

Petković je poručio Kurtiju da srpski narod neće nemo posmatrati ono što se dešava jer ukidanjem tih tablica se ukida život na severu Kosova i Metohije, ali i da Briselski sporazum nije švedski sto sa kojeg Albanci mogu da uzimaju ono što im odgovara, a da ne poštuju ono što im ne odgovara.

Ili će se taj sporazum poštovati ili ga neće biti, izjavio je Petković za Tanjug.

- Neka dobro zna Aljbin Kurti da srpski narod neće nemo posmatrati ono što se dešava jer ovim ukidanjem tablica se ukida život na severu Kosova i Metohije jer je reč o vozilima koja između ostalog treba da voze naše bolesnike, treba da prevoze našu decu, osnovne životne namirnice - naglasio je direktor vladine Kancelarije.

Prema njegovim rečima, Aljbin Kurti sada želi da proširi svoje delovanje kada je reč o KM, PR, GL i drugim registarstkim tablicama, koje izdaje naša policija za prostor Kosova i Metohije, i na nivo centralne Srbije.

Poručio mu je da je Srbija međunarodno priznata država i da on nije taj koji će odlučivati o srpskim registarskim tablicama.

Petković je ukazao i na to da su upravo te registarske oznake one sa kojima naša vozila mogu da idu svuda po Evropi.

Istakao je da se ovde radi o kršenju svih sporazuma i dogovora gde mimo svega onoga što piše u sporazumima Aljbin Kurti sada dovodi oružane snage specijalne jedinice ROSU na sever Kosova i Metohije samo da bi izazivao haos.

- Briselski sporazum i ostali sporazumi dogovreni u Briselu ne mogu da budu švedski sto sa kojeg Albanci i Aljbin Kurti uzimaju ono šta im odgovara, a ne ispunjavaju šta im ne odgovara. Takvim ponašanjem poslednjih godina i meseci, video sam to i u Briselu, oni kasape Briselski sporazum i sve ostale sporazume - istakao je.

Petković kaže i da će glavna poruka današnjeg razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka sa srpske strane biti da "ili postoji Briselski sporazum ili ga neće biti".

- Divljaštvo Aljbina Kurtija neće tek tako proći, mi se borimo za mir, stabilnost i borimo se da naš narod na Kosovu i Metohiji ima pravo na život - zaključio je Petković.

Video: Jedinice Rosu traže od okupljenih građana da se raziđu: Trenutna situacija na Jarinju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PRC

    20. septembar 2021 | 11:33

    Ti vaši sporazumi su i doveli do ovog a biće još gore. Hoćete li Srbi na šiptarske izbore i u njihovu vladu? 😜

  • Др

    20. septembar 2021 | 11:32

    Зашто или, или!? Све је јасно. Прекидајте више ту шараду и шиптарско иживљавање!

  • Züri

    20. septembar 2021 | 11:28

    Ma ko te pita i za Briselski i Vašingtonski i 1244,vidiš da ništa ne važi ako vidiš,blizi se kraj svemu i samo priznanje i pomirenje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA