Napeta, ali mirna noć na Kosmetu, danas hitna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

Na teritoriju KiM može se pešice na prelazima Jarinje i Brnjak

  • 8
Specijalne jedinice Rosu, prelaz Jarinje, protest, Goran Rakić Foto: Kosovo Online

Na Kosmetu je noć protekla napeto ali mirno nakon raspoređivanja specijalnih jedinica Rosu širom severa pokrajine. Na administrativnom prelazu Brnjak i Jarinje nema promena i jutros, javlja reporter RTS. Saobraćaj je i dalje u prekidu.

Danas u 10 časova biće održana hitna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj će glavna tema biti dešavanja na Kosovu i Metohiji.

Na prelazima nema novih vozila koja čekaju, ona koja su trenutno tu su parkirana juče, kada su građani iz centralne Srbije dotle stigli i probali da pređu pešice.

Trenutno čeka tridesetak kamiona i nekoliko kombija, transport robe je stao i ne zna se do kada će biti tako, što predstavlja veliki problem za građane na severu.

Na teritoriju KiM može se pešice na prelazima Jarinje i Brnjak. Autobusi dovoze građane do prelaza, oni zatim moraju da pešače do blokade koju su 800 metara niže postavili Srbi i tu ih preuzima drugi autobus ili neko automobilom.

Srbi koji su juče blokirali Jarinje na tom mestu su bili čitave noći, postavili šatore i nije bilo problema.

Podsetimo, pripadnici Rosu juče su na prelazu Brnjak upotrebili suzavac kako bi pokušali da rasteraju Srbe koji su mirnim protestima želeli da izraze nezadovoljstvo zbog mera Prištine.

I na severu Kosovske Mitrovice transparent "Dobrodošli u ZSO"

Nakon Jarinja, transparenti sa natpisom "Dobrodošli u Zajednicu srpskih opština" osvanuli su sinoć i u severnom delu Kosovske Mitrovice, javlja Kosovo onlajn.

Kako navodi, plakati su postavljeni na ulazu u grad, kao i u samom gradu.

Prethodno su građani koji protestuju na Jarinju zbog "mera reciprociteta" koje je uvela Priština razvili transparent na kojem piše "Dobrodošli u Zajednicu srpskih opština".

Video: Rosu pretresa građane na prelazu Jarinje: Helikopteri nadleću, duge cevi na prelazima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    21. septembar 2021 | 08:25

    NATO,BRISEL I WASINGTON GAZE REZOLUCIJU 1244SAVETA BEZBEDNOSTI A NASI NEMOCNO GLEDAJU I NEZELE RUSKU I KINESKU POMOC!!! STRASNO !!!

  • Shqipëtar

    21. septembar 2021 | 08:02

    Cudna neka imena:Kosmet,tkz Kosovo a kad neko hoce da ide preko grane mora da skine tablice i stavi druge.Pa ako je Kosovo Srbija ne bi moralo tako da bude.Cudno!!!!!!

  • vuk

    21. septembar 2021 | 08:04

    cim je danas..gde su grifoni, pantaloni SAJ Zmaj zasto vezbe ..?kad nas NATO direktno napada..ajmo mi sve ukloniti i direktnoU NATO da se ne brukamo vecno..ajmo i mi dati neki odgovor..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA