≫ 

Arno Gujon o apsurdu novonastale situacije: Sa KM tablicama možete do Pariza, ali ne do Mitrovice

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom jednim tvitom istakao svu nelogičnost odluke kosovske vlasti da zabranjuje ulazak na Kosmet sa srpskim registarskim tablicama i da one zamene privremenim

  • 8
Arno Gujon Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova/Čedomir Petarić

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu i osnivač humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo" Arno Gujon ocenio je kao apsurdnu odluku privremenih vlasti u Prištini o zabrani ulaska i kretanja vozilima sa tablicama izdatim u centralnoj Srbiji i oduzimanju registarskih oznaka srpskih gradova na Kosovu i Metohiji.

Ovaj dokazani humanitarac francuskog porekla, kojem takođe kosovske vlasti već duže vreme ne dozvoljavaju ulazak na Kosovo, kaže da se sa registarskim tablicama KM (Kosovska Mitrovica) može bez ikakvih problema ići za Francusku, ali da su za vlasti u Prištini one nelegitimne.

- Sa KM tablicama možete autom do Pariza, ali od juče ne možete do Kosovske Mitrovice. Apsurd par excellence!" - napisao je Gujon na Tviteru.

Priština je juče na administrativnim prelazima sa centralnom Srbijom počela da zabranjuje ulazak na Kosmet sa srpskim registarskim tablicama i da ih zamenjuje privremenim.

Video: Arno Gujon u Telegrafu IV deo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VRD

    21. septembar 2021 | 15:59

    Svaka cast ovome coveku koji je veci srbin od nas srba, ziv i zdrav bio dobri covece.

  • Саша

    21. septembar 2021 | 17:31

    Жив и здрав био Арно,Бог ти дао здравља и среће! Нек је благословена твоја породица која има таквог хуманисту и праведника

  • Sneza

    21. septembar 2021 | 19:03

    Arno, Srbi te vole. Hvala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA