≫ 

Saznajemo: Helikopteri Vojske Srbije nadomak Kosova, nadleću Rašku

Dva helikoptera nadleću selo Rudnica koje se nalazi uz samu administrativnu liniju prelaza u južnu srpsku pokrajinu

  • 89
Lidija Petrović

Foto: Nikola Tomić

Helikopteri Vojske Srbije nadleću administrativnu liniju sa pokrajinom Kosovo i Metohija, saznaje Telegraf.

- U pitanju su helikopteri M-35 - saznali smo od izvora iz Ministarstva odbrane, kao i da oni lete iznad centralne Srbije i prate situaciju.

Dva helikoptera nadleću selo Rudnica koje se nalazi uz samu administrativnu liniju prelaza u južnu srpsku pokrajinu.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović stigli su u Rašku, gde su započeli obilazak dela zadejstvovanih snaga Vojske Srbije koje se nalaze u prvom stepenu pripravnosti. Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, obilasku je prethodio sastanak sa komandantima dela jedinica Vojske Srbije.

- Jedinice Vojske Srbije su u povišenoj borbenoj gotovosti u garnizonima Raška i Novi Pazar jer na taj način država želi da pošalje jasnu poruku da se više neće dogoditi pogrom srpskog naroda - rekao je ministar odbrane Nebojša Stefanović tokom posete garnizonima u ta dva grada.

Poručio je dna ovaj način država želi da pošalje jasnu poruku da se više neće dogoditi pogrom srpskog naroda.

- Naša vojska ne provocira, ali je spremna da zaštiti narod ukoliko se dogodi bilo šta što ugrožava njegov život. Važno mi je da vidim da su ovi ljudi raspoloženi i spremni. Oprema i tehnika koju smo nabavljali je u pravim rukama profesionalaca - ističe ministar.

Stefanović ocenjuje da predsednik Aleksandar Vučić povlači odlične poteze u cilju deeskalacije trenutnog stanja na severu KiM.

- Šta je to uradio Beograd? Svaka provokacija bila je od strane Prištine. I ono što ste mogli da vidite i na Jarinju i Brnjaku. Nažalost i najnoviji događaj, prebijanje Srba. Sve ono što se dešava ukazuje koliko je predsednik bio u pravu kada je govorio da će se to dešavati i da je to deo organizovane kampanje - ukazao je ministar.

Stefanović dodaje i da očekuje reakciju EU i Kfora, ali da je trenutno najvažnije zaštiti živote Srba.

- Drago mi je da predsednik vodi jednu aktivnu kampanju u kojoj ne dozvoljavamo da nas iko gazi i ponižava. Drago mi je što Srbija danas ima mnogo više snage nego prethodnih decenija i mi ćemo nastaviti da radimo svoj posao nikoga ne provocirajući, ali prema nalogu predsednika biti spremni da zaštitimo svoj narod - zaključuje Stefanović.

Obilasku ljudstva i dela najsavremenije tehnike kojima vojska raspolaže prisustvovao je i komandant kopnene vojske general potpukovnik Milosav Simović, a održan je i sastanak sa komandatima jedinica Vojske Srbije.

Video: Četvrti dan blokada na Jarinju i Brnjaku: Prištinski specijalci pretukli trojicu Srba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srba

    23. septembar 2021 | 14:45

    Vučiću šalji tenkove, šta se čeka više. Kolko jos treba da bude razbijeno Srpskih glava od strane bande da bi mi zastitili svoj narod na teritoriji naše Države.

  • SRBIJA

    23. septembar 2021 | 14:44

    Gradgani Kursumlije treba da blokiraju put na Merdare i u Bujanovac da se blokira put i da roba ne moze da im stize sve treba blokirat prema Kosovu.

  • Veteran K i M

    23. septembar 2021 | 14:36

    Ajmo dici i migove i skloniti to ruglo terorista, dobro oni znaju da nema tu sta da teaze ni ti se smeju tu kretati. 3 dana tolerancije je bilo i previse i plus poceli prebijati goluruki narod. Drzavo reaguj po Ustavu i ovlascenjima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA