Borbena vozila Vojske Srbije na dva kilometra od Jarinja

Vojska Srbije je u povišenoj borbenoj gotovosti zbog situacije na severu Kosova, dva "lazara" i dva "miloša" raspoređeni su na par kilometra od administrativnog prelaza, u pravcu prema Raški

  • 92

Pripadnici Vojske Srbije sa četiri oklopna vozila - dva "lazara" i dva "miloša" raspoređeni su na dva kilometra od administrativnog prelaza Jarinje u pravcu prema Raški, prenosi RTS.

Vojska Srbije je u povišenoj borbenoj gotovosti zbog situacije na severu Kosmeta, a u protekla tri dana ovu teritoriju nadletale su i borbene letelice Vojske Srbije.

Na terenu su i dalje pripadnici specijalne jedinice kosovske policije, a zbog njihovog prisustva Srbi se i dalje okupljaju i zahtevaju povlačenje uredbe o probnim tablicama za automobile iz centralne Srbije. Dok se to ne dogodi, građani već osmi dan drže u blokadi magistralne pravce Raška - Leposavić i Ribariće - Zubin Potok.

Jutros u 4.00 izvršena je smena pripadnika Rosu i, kao i ranije, protekla je mirno, bez provokacija Srba.

U međuvremenu u Prištinu je danas  stigao albanski premijer Edi Rama nakon zasedanja Generalne skupštine UN. Najavljen je sastanak sa predsednikom prištinske vlade Aljbinom Kurtijem, ali ne sa predsednicom privremenih institucija Vjosom Osmani i predsednikom skupštine u Prištini Glaukom Konjufcom.

Vojska Srbije na dva kilometra od Jarinja Foto: Kosovo Online

Već tri dana naletali su i ratni vazduhoplovi snaga bezbednosti Srbije. Viđeni su prvo naleti borbenih helikoptera, naleti "orlova" i "migova 29", i nalet dva "orla" u niskom letu. Prostor je nadletao i helikopter Kfora.

Letovi srpskog ratnog vazduhoplovstva i helikoptera Kfora odvijali su se u vreme kada su ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović, obilazili vojne snage koje su se nalaze u stanju povišene borbene gotovosti, a raspoređene su u okviru taktičkih grupa koje se nalaze u garnizonu u Raški, vojnoj bazi "Rudnica" i na pravcu ka administrativnom prelazu Jarinje.

S njima je bio i ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    27. septembar 2021 | 11:33

    Upravo citam da Evropa trazi da Srbija povuce svoju vojsku? Ne bih da "spinujem",ali odakle to da je povuce??? Jel to sad znaci da vojska Srbije povuce srpsku vojsku sa teritorije Srbije??? I sta sad da covek na ovo prokomentarise???

  • Jea

    27. septembar 2021 | 11:47

    Dzaba nam opet i Lazar i Milos kada je mnogo Brankovica...

  • Soko

    27. septembar 2021 | 11:19

    To vrhovni komandante.Ne 2 km, 2 metra od siptara nek malo jake u gace

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA